Πορείες και στην Πάτρα για τα Τέμπη: Απαίτηση αποδοχής πολιτικών ευθυνών και τιμωρίας των εμπλεκομένων στο έγκλημα

Πορείες και στην Πάτρα για τα Τέμπη: Απαίτηση αποδοχής πολιτικών ευθυνών και τιμωρίας των εμπλεκομένων στο έγκλημα

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης αγρότες από την Αχαΐα, οι οποίοι έφτασαν στην Πάτρα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, σε συνεργασία με σωματεία και συνδικάτα, διοργάνωσε τη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εν μέσω της 24ωρης απεργίας και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το εγκληματικό γεγονός στα Τέμπη.

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών και των υπευθύνων της τραγωδίας, καθώς και την τιμωρία των άμεσα εμπλεκομένων στο έγκλημα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, καθώς και οργανώσεις και φορείς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, η απεργία σήμερα πραγματοποιείται ενάντια στους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια, την αυξημένη τιμή ζωής, τις αυξήσεις-κοροϊδία, καθώς και την εμπορευματοποίηση της υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και τον ξεκλήρισμα των αγροτών και των μικρών παραγωγών.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η ημερομηνία της απεργίας επέλεξαν ειδικά, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το εγκληματικό γεγονός στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, για να δοθεί έμφαση στη σημασία της αντίστασης και της μνήμης.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top