Γάμος ομοφύλων: Τι ψήφισε κάθε βουλευτής – Όλη η λίστα

Γάμος ομοφυλόφιλων: Τι ψήφισε κάθε βουλευτής – Όλη η λίστα

Νόμος του κράτους είναι πλέον ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, με τα κόμματα που υπερψήφισαν να μετράνε επίσης αποχές και καταψηφίσεις. Αναλυτικά πώς ψήφισαν οι βουλευτές

Νόμος του κράτους είναι και επίσημα πλέον η ισότητα στον γάμο, με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να υπερψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με 176 ψήφους υπέρ και 76 κατά. Όπως αναμενόταν και με βάση τις διεργασίες που λάμβαναν χώρα στα επιτελεία των κομμάτων τις προηγούμενες μέρες, σημαντικός ήταν ο αριθμός των βουλευτών εκείνων που, ενώ τα κόμματά τους κατέβηκαν στην διαδικασία με “γραμμή” υπερψήφισης του νομοσχεδίου, επέλεξαν να απέχουν ή και καταψήφισαν.

Συνολικά 51 βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο, καθώς 20 καταψήφισαν και 31 επέλεξαν την αποχή, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε ο Παύλος Πολάκης, που δικαιολόγησε την επιλογή του με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η διαδικασία αυτή είχε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρνει να ελέγξει έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών του.

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές – Η λίστα

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top