Ολοκληρωτική απόσπαση των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων: Η Ρωσία επέβαλε αναστολή λειτουργίας στο ελληνικό προξενείο της στη Μόσχα

Ολοκληρωτική απόσπαση των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων: Η Ρωσία επέβαλε αναστολή λειτουργίας στο ελληνικό προξενείο της στη Μόσχα

Η επιβολή “λουκέτου” από τη Ρωσία στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα αντιπροσωπεύει έναν έντονο κλονισμό στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η ανακοίνωση από τη ρωσική κυβέρνηση για το τέλος της συμφωνίας για το Γενικό Προξενείο επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

rosia elliniko proxeneio 696x570 1 2023

Η Ελλάδα, υποστηρίζοντας την Ουκρανία στον πόλεμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ερώτημα του κόστους που επιφέρει η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ρωσική αντίδραση με το “λουκέτο” εγείρει ανησυχίες για το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων.

Παρά τις ιστορικές και θρησκευτικές συνδέσεις, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα. Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, είναι αδύνατον να προβλεφθεί το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα πολιτικό σταυροδρόμι, προσανατολιζόμενη προς τον δυτικό κόσμο, αλλά αντιμετωπίζοντας τις επιπτώσεις από τη ρωσική αντίδραση.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top