Η Τσεχία έκανε αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα: Το κοινοβούλιο απέρριψε τον γάμο και την τεκνοθεσία για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια

Η Τσεχία έκανε αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα: Το κοινοβούλιο απέρριψε τον γάμο και την τεκνοθεσία για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια

Δεν επιτρέπεται στα ζευγάρια της LGBTQ+ κοινότητας να υιοθετήσουν από κοινού ένα παιδί, να έχουν κοινή περιουσία ή ακόμα και να λαμβάνουν σύνταξη χηρείας.

Το κοινοβούλιο της Τσεχίας, αντίθετα με την ελληνική Βουλή, απέρριψε τον γάμο και την υιοθεσία για τα ζευγάρια της LGBTQ+ κοινότητας.

Σύμφωνα με το συμβιβαστικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε σήμερα, οι καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις θα μετονομαστούν σε “συντροφικές σχέσεις” και τα ζευγάρια της LGBTQ+ κοινότητας θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια, εκτός από την υιοθεσία.

Η κοινή υιοθεσία θα είναι δυνατή μόνο εάν ένας από τους συντρόφους είναι βιολογικός γονέας του παιδιού.

Παρόλα αυτά, επί του παρόντος, ο νόμος δεν επιτρέπει στα ζευγάρια της LGBTQ+ κοινότητας να υιοθετήσουν από κοινού ένα παιδί, να έχουν κοινή περιουσία ή ακόμα και να λαμβάνουν σύνταξη χηρείας.

Το συμβιβαστικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 118 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 23 αποχές.

Μια πρόταση που θα επέτρεπε πλήρη δικαιώματα κοινής υιοθεσίας έλαβε 66 ψήφους υπέρ έναντι 54 κατά και 64 αποχές, αλλά απέτυχε επειδή απαιτούσε την πλειοψηφία των παρόντων νομοθετών ή 93 ψήφους για να περάσει.

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας δήλωσε ότι η πίστη του στα δικαιώματα LGBTQ+ είναι ακλόνητη.

Μετά τη συζήτηση στην Κάτω Βουλή, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η πολιτική του θέση παραμένει αμετάβλητη και ότι πιστεύει στην ανεκτική κοινωνία.

Οι υποστηρικτές του γάμου ομοφυλόφιλων δήλωσαν ότι η απόρριψη του νομοσχεδίου είναι μια θλιβερή μέρα για τη δικαιοσύνη και την ισότητα στη χώρα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top