Ένα νέο "πραξικόπημα" των Δημοκρατικών εναντίον του Ν.Τραμπ: Μια τρίτη πολιτεία τον αποκλείει από το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών

Ένα νέο “πραξικόπημα” των Δημοκρατικών εναντίον του Ν.Τραμπ: Μια τρίτη πολιτεία τον αποκλείει από το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών

Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν την ήττα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ένας δικαστής στην πολιτεία του Ιλινόις απαγόρευσε με απόφασή του τη συμπερίληψη του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας για την επιλογή του υποψηφίου της παράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής επικαλέστηκε την άμεση ανάμειξη του Τραμπ στα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Αναστέλλεται η εφαρμογή αυτής της απόφασης μέχρις ότου αποφανθούν ανώτερα δικαστήρια, προκειμένου να επιτραπεί η άσκηση έφεσης από τον πρώην πρόεδρο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή Τρέισι Πόρτερ, η εκλογική εκστρατεία του Ν. Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση αντισυνταγματική, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση.

Η Πόρτερ υποστήριξε τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους στο Ιλινόις, οι οποίοι επιχειρηματολογούν ότι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να απαγορευθεί να είναι υποψήφιος στην εσωκομματική ψηφοφορία της παράταξής του στις 19 Μαρτίου και στις εκλογές του Νοεμβρίου, επειδή κατά τους ισχυρισμούς τους παραβίασε την 14η τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος συμμετέχοντας σε “στάση”.

Το ζήτημα θα εξεταστεί όμως από ανώτερα δικαστήρια – κυρίως από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ακούει επιχειρήματα για το εάν ο κ. Τραμπ έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος, όπως είχε αποφασίσει νωρίτερα αυτό το μήνα, στις 8 Φεβρουαρίου.

Η οργάνωση “Ελευθερία του λόγου για τον λαό”, μία οργάνωση που στηρίζει τους Δημοκρατικούς και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να αποκλειστεί ο πρώην πρόεδρος από την ψηφοφορία στο Ιλινόις, μίλησε για “ιστορική νίκη”.

Στις 19 Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο και, στις 28 Δεκεμβρίου, η υπουργός Εσωτερικών του Μέιν, αποφάσισαν να απαγορεύσουν στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς.

Αυτές οι αποφάσεις έχουν επίσης ανασταλεί εν αναμονή της εκδίκασης των εφέσεων του πρώην προέδρου.

Το ουσιαστικό είναι ότι οι Δημοκρατικοί, αντιλαμβανόμενοι ότι οι πιθανότητες να χάσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου αυξάνονται, αναζητούν κάθε δυνατό τρόπο για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος.

Η εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι αυτός είναι ο πιθανός νικητής και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς προηγείται με σημαντική διαφορά τον Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο και σε όλες τις κρίσιμες Πολιτείες που κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top