Ο Πρόεδρος του Ιράν απειλεί με αντίποινα για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό

Ο Πρόεδρος του Ιράν απειλεί με αντίποινα για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό

Καταδίκασε την “απάνθρωπη, επιθετική και αποτρόπαιη πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων”.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, εμφανίστηκε οργισμένος μετά το χτύπημα στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

“Δεν θα μείνει αναπάντητο αυτό το άνανδρο έγκλημα”, ήταν τα λόγια του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, για τα πλήγματα χθες, Δευτέρα (01.04.2024), στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

“Μέρα με τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο της αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση” του Ισραήλ “και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο”, υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, καταδίκασε την “απάνθρωπη, επιθετική και αποτρόπαιη πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων”.

Όπως σημείωσε, το Ισραήλ “έχει ενσωματώσει τις τυφλές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξή του” μετά από “τις επανειλημμένες ήττες και αποτυχίες” που έχει υποστεί “κατά της πίστης και της βούλησης των μαχητών του Μετώπου της Αντίστασης”, αλλά “θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους σκοπούς του με τόσο απάνθρωπα μέσα”.

Η επίθεση, που αποδίδεται στο Ισραήλ, είχε ως στόχο το προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό και προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, εκ των οποίων τα επτά ήταν Φρουροί της Επανάστασης, ένα επιλεγμένο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να αντιδράσει σε αυτήν την ανεύθυνη επίθεση εναντίον κτιρίου διπλωματικής αποστολής του Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεδρίασε χθες υπό την παρουσία του προέδρου Ραϊσί και έλαβε τις “απαραίτητες αποφάσεις”, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top