Πολιτικοί και «ολιγάρχες» προστάτευαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; Ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσής του;

Πολιτικοί και «ολιγάρχες» προστάτευαν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη; Ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσής του;

Πώς είναι δυνατόν ένας βαρυποινίτης να είναι ιδιοκτήτης σε 15 πρατήρια καυσίμων;

Ποιοι είναι οι πολιτικοί και οι «ολιγάρχες» οι οποίοι προστάτευαν τον μακαρίτη πλέον Βαγγέλη Ζαμπούνη;

Γιατί η δολοφονία του μπορεί εκ πρώτης όψεως να είναι ποινικό ζήτημα αλλά στην πραγματικότητα έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Από μόνη της δημιούργησε πολλά εύλογα ερωτήματα.

Τι γύρευε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έξω από τα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Πειραιά, κατά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας το Οκτώβριο του 2018;

Τότε του είχαν στήσει καρτέρι στην ακτή Κονδύλη έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και άνοιξαν πυρ εναντίον του, με το πιστόλι των δραστών να παθαίνει εμπλοκή. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια, αλλά επιβίωσε.

Κανείς όμως δεν εξήγησε ποτέ για ποιο λόγο βρίσκονταν εκεί.

Με ποιους πολιτικούς συναντιόνταν ο Β.Ζαμπούνης και φυσικά με ποια ιδιότητα;

Οι πολιτικοί που τον συναντούσαν δεν ήξεραν το ποινικό του παρελθόν; Σαφώς και το γνώριζαν. Για ποιο λόγο λοιπόν συναναστρέφονταν μαζί του;

Στην Μύκονο με ποιον «βαρόνο» συνεργάζονταν και από κοινού έλεγχαν την «νύχτα» του νησιού, η οποία είναι πολύ προσοδοφόρα;

Χθες γράφτηκε σωρεία άρθρων και έγιναν δεκάδες ρεπορτάζ για την δολοφονία του αυτή καθεαυτή, για τον τρόπο που του έστησαν ενέδρα και πολλές άλλες λεπτομέρειες που σίγουρα έχουν ενδιαφέρον ως προς την εξέλιξη του αιματηρού περιστατικού αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το αυτονόητο.

Ο εκλιπών είχε μαζί του βαρύ οπλισμό!

Συγκεκριμένα Β.Ζαμπούνης, εκτός από το Glock των 9 mm που κατείχε, φυσικά χωρίς άδεια, είχε στο πορτμπαγκάζ κι ένα πολεμικό αυτόματο τυφέκιο AK-47 των 7,62 χλστ. με δύο γεμιστήρες!

Όταν είναι παράνομο ακόμα και σουγιά να έχεις στο αυτοκίνητο γιατί θεωρείται παράνομη οπλοκατοχή, ο νεκρός κυκλοφορούσε με πολεμικό οπλισμό χωρίς να ανησυχεί για τυχόν ελέγχους της ΕΛΑΣ! Γιατί άραγε;

Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ένας απλός πολίτης (πόσο μάλλον ένας βαρυποινίτης), με τέτοιο οπλισμό, να περνάει καθημερινά δίπλα από περιπολικά και από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην «ιδρώνει το αυτί του»;

Από που αντλούσε αυτή την αυτοπεποίθηση και αυτή την σιγουριά;

Το σημαντικότερο όμως ερώτημα όλων είναι το πώς ενεπλάκη ο Β.Ζαμπούνης στο εμπόριο καυσίμων!

Μάλιστα ένας ποινικός, με φάκελο πολλών «χιλιομέτρων» βρέθηκε να έχει υπό την ιδιοκτησία του 15 πρατήρια καυσίμων! Έτσι τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.

Με ποια εχέγγυα, οι μεγάλες εταιρείες δίνουν σε έναν βαρυποινίτη πρατήρια καυσίμων;

Τι χρήματα παρουσίασε ως εγγύηση; Από που τα βρήκε; Αναρωτήθηκε κανείς;

Πέραν των εταιρειών, η Εφορία τι έκανε; Τα βρήκε όλα σύννομα και φυσιολογικά;

Σε μία περίοδο που η Εφορία κυνηγάει φοιτητές που κάνουν ιδιαίτερα για να μην είναι βάρος στους γονείς τους και θεωρεί τεκμήριο ακόμα και το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά, ένας άνθρωπος της νύχτας μπαίνει στον χώρο των καυσίμων δεν βλέπει τίποτε το μεμπτό;

Αν ήταν έτσι τότε όλοι οι Έλληνες πολίτες θα μπορούσαν να γίνουν «μεγαλοπετρελαιάδες» και «μεγαλοβενζινάδες», αλλά δεν μπορούν, οι θέσεις αυτές, όπως και άλλες ανάλογης κερδοφορίας, είναι «πιασμένες» για λίγους και «εκλεκτούς».

Αυτή η «είσοδος» του Β.Ζαμπούνη στον χώρο των καυσίμων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε πολιτική κάλυψη.

Σε μία χώρα όπου όλα τα τηλέφωνα παρακολουθούνται είναι ανόητο να ισχυριστεί κάποιος ότι το πολιτικό σύστημα δεν φέρει καμία ευθύνη…

Δολοφονία Β.Ζαμπούνη: Ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσής του; – Οι επικρατέστερες εκδοχές

Οι «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες πληθώρας μεγάλων ονομάτων της νύχτας από το 2017 μέχρι σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

Το ακριβότερο «συμβόλαιο» θανάτου της ελληνικής «νύχτας» ήταν η χθεσινή εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, κορυφαίου στελέχους της Greek Mafia στον Νέο Κόσμο, αλλά το ερώτημα όλων είναι ποιος το «υπέγραψε».

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ζαμπούνης είχε θεωρηθεί ως ένας από τους βασικούς υπόπτους για την εκτέλεση με Καλάσνικοφ στον Κορυδαλλό του Βασίλη Ρουμπέτη.

Ο Ρουμπέτης εξάλλου θεωρούνταν το αντίπαλο δέος του 44χρονου στη «νύχτα» και ο βασικός ανταγωνιστής του στη διακίνηση πετρελαιοειδών. Και αυτός εξάλλου ήταν σκιώδης ιδιοκτήτης τουλάχιστον ενός βενζινάδικου στην οδό Πειραιώς.

Πριν από λίγους μήνες είχε εντοπιστεί στον Νέο Κόσμο, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το βενζινάδικο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ένα κλεμμένο Ι.Χ. με κρυμμένα στον χώρο αποσκευών καλάσνικοφ, γεμιστήρες και μπιτόνια με βενζίνη.

Οι αστυνομικοί διατύπωσαν την εκτίμηση ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε σχέδιο επίθεσης εναντίον Ζαμπούνη, και μάλιστα στο εσωτερικό του οχήματος είχε βρεθεί DNA του Ρουμπέτη.

Ένα από τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί εκείνη την περίοδο (δεν προέκυψαν ευρήματα που να το επιβεβαιώνουν) ήθελε τον Βαγγέλη Ζαμπούνη να προλαβαίνει την εναντίον του επίθεση «εξουδετερώνοντας» τον ανταγωνιστή του, με τον Βασίλη Ρουμπέτη να πέφτει νεκρός μέσα σε καταιγισμό πυρών από Καλάσνικοφ στην είσοδο του σπιτιού του.

Με βάση τα παραπάνω αρκετοί είναι εκείνοι που σήμερα θεωρούν ότι η άγρια δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα της Κυριακής αποτελεί πράξη αντεκδίκησης

Κάποιοι άλλοι υιοθετούν μια διαφορετική εκδοχή.

Επικαλούνται πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Δυτική Αττική με στόχο ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου.

Και αποδίδουν ενεργό ρόλο στον Βαγγέλη Ζαμπούνη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η προχθεσινή δολοφονία δεν συνδέεται με την υπόθεση του Ρουμπέτη, αλλά έχει στόχο τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων και πετρελαιοειδών.

Ίχνη ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης εξάλλου έχουν βρεθεί και στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, τον Μάιο του 2022, στο εξοχικό του στα Σκούρτα.

Η αστυνομία μελετά βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πέρα από τους 3-4 εκτελεστές που έθεσαν σε εφαρμογή το συμβόλαιο θανάτου, υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, ενώ την ίδια στιγμή διεξάγουν εξονυχιστικό έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα που είχε ο Ζαμπούνης μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου να εντοπίσουν διαδικτυακές συνομιλίες, τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα που θα μαρτυρήσουν ποιος ή ποιοι διέταξαν την εκτέλεση με 97 σφαίρες σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν τόσο μάρτυρες του περιστατικού,  άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Ζαμπούνη αλλά και άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την νύχτα και την «GreekMafia».

Βέβαια, θα πει κάποιος τόσες εκτελέσεις έχουν γίνει από το 2017 μέχρι σήμερα και δεν έχει εξιχνιαστεί ούτε μία!

Παντού, σε όλες τις περιπτώσεις, υπήρχε το ίδιο χαρακτηριστικό που διαψεύδει τον όρο «υπόκοσμος»:

Είναι γνωστοί σε όλους, έχουν «κολλητούς» όχι απλώς επιχειρηματίες, αλλά και «ολιγάρχες», ενώ ελέγχουν με το χρήμα που διαθέτουν και με την χρήση αποστράτων, πολλούς εν ενεργεία στην ΕΛΑΣ!

Πλέον οι εγκληματίες «εντάσσονται» στο περιβάλλον πολιτικών και ολιγαρχών και μέσα σε μία εξαιρετικά «ρηχή» ελληνική κοινωνία που πλέον ανέχεται τα πάντα, μια διεφθαρμένη κρατική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα και βέβαια απέναντι σε αστυνομικούς που αμείβονται με 1200 ευρώ έρχονται οι έχοντες τις «διασυνδέσεις» διεφθαρμένοι αστυνομικοί που εισπράττουν από τις «διευκολύνσεις» πενταπλάσια ή δεκαπλάσια του μισθού τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Β.Ζαμπούνης, εκτός από το Glock των 9 mm που κατείχε, φυσικά χωρίς άδεια, είχε στο πορτ μπαγκάζ κι ένα πολεμικό αυτόματο τυφέκιο AK-47 των 7,62 χλστ. με δύο γεμιστήρες!

Όταν είναι παράνομο ακόμα και σουγιά να έχεις στο αυτοκίνητο γιατί θεωρείται παράνομη οπλοκατοχή, ο νεκρός κυκλοφορούσε με πολεμικό οπλισμό χωρίς να ανησυχεί για τυχόν ελέγχους της ΕΛΑΣ! Γιατί άραγε;

Και τέλος πάντων αφού δεν εξιχνιάστηκαν οι προηγούμενες, πάρα πολλές δολοφονίες, ποιες είναι οι πιθανότητες να εξιχνιαστεί η χθεσινή; Όλες συνδέονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

pronews.gr
ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top