Πυρκαγιά στην Ελλάδα: Έλλειψη πυροσβεστικών και ανεπαρκής εξοπλισμός Canadair

Πυρκαγιά στην Ελλάδα: Έλλειψη πυροσβεστικών και ανεπαρκής εξοπλισμός Canadair

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η φωτιά καίει τα Πιερία Όρη και ακόμα είναι Απρίλιος!

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πυρ το οποίο ξεκίνησε με την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά να καταστρέφει τα πάντα στα Πιερία Όρη και τον κρατικό μηχανισμό να αποτυγχάνει στην αντιμετώπισή της. Τα πυροσβεστικά μέσα είναι ανεπαρκή και οι προσπάθειες για κατάσβεση είναι μάταιες. Η αγωνία των πολιτών αυξάνεται καθώς η φωτιά εξαπλώνεται.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει με τον Καναδό ομόλογό του, Τζαστίν Τριντό, για την αγορά επτά νέων Canadair CL-515, αλλά αυτό δεν θα λύσει άμεσα το πρόβλημα. Η παραγωγή των πυροσβεστικών αεροσκαφών είχε διακοπεί, και επομένως, ακόμα και αν παραγγελθούν νέα αεροσκάφη, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα και να τεθούν σε λειτουργία.

Παράλληλα, οι ρωσικές πυρκαγιές δεν αποτελούν πλέον μια λύση, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκαλύψει την εχθρική της στάση απέναντι στη Ρωσία. Η προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών από τη Ρωσία δεν είναι πλέον εφικτή.

Η Ελλάδα πλήττεται από σημαντικές καταστροφές από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, και οι προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος φαίνεται να είναι ανεπαρκείς. Η ανάγκη για πιο αποτελεσματικά πυροσβεστικά μέσα είναι επείγουσα.

Παράλληλα, ο νόμος για την πυροπροστασία ακινήτων που πέρασε λίγο πριν τις εκλογές είναι αντιπαραγωγικός και επιβάλλει αδύνατες υποχρεώσεις στους πολίτες. Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από την κυβέρνηση αποτελεσματικές λύσεις για την προστασία της χώρας από τις φωτιές.

Η κατάσταση είναι επείγουσα και απαιτεί δράση από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών. Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί η φωτιά με αποτελεσματικότερο τρόπο και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top