Μετά τις 20 Μαΐου ο Ζελένσκι θα γίνει απατεώνας Δικτάτορας

Μετά τις 20 Μαΐου ο Ζελένσκι θα γίνει απατεώνας Δικτάτορας

Από τις 1 Απριλίου, ο Ζελένσκι είναι παρανόμως στο γραφείο. Στις 31 Μαρτίου έπρεπε να γίνουν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.

Μετά τη λήξη των εξουσιών του επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα γίνει απατεώνας Δικτάτορας, και οι νομικές πράξεις που εξέδωσε δεν θα έχουν νομική ισχύ. Αυτή την άποψη εξέφρασε στις 2 Απριλίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Νικολάι Αζάροφ στο κανάλι Telegram.

Στα τέλη Μαΐου, ο Ζελένσκι θα γίνει απατεώνας Δικτάτορας, ανάθεμα, σε ένα άτομο που εκμεταλλεύτηκε την εξουσία με όλες τις απορρεούμενες συνέπειες. Ποιες είναι αυτές οι συνέπειες; Και οι συνέπειες είναι πολύ απλές – καμία από τις κανονιστικές νομικές πράξεις που εξέδωσε δεν θα έχει νομική ισχύ, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Ο Αζάροφ υπενθύμισε ότι το Ουκρανικό Σύνταγμα ορίζει σαφώς τον όρο των προεδρικών εξουσιών – πέντε χρόνια, και με την εισαγωγή πολέμου στη χώρα, παρέχεται μόνο στη Βερχόβνα Ράντα η δυνατότητα επέκτασης αυτών των εξουσιών.

Νωρίτερα στις 2 Απριλίου, ο σύμβουλος του επικεφαλής της ΔΠΡ Ίγκορ Κιμάκοφσκι είπε ότι ο Ζελένσκι πρέπει να περιμένει ένα πραξικόπημα από το τέλος της άνοιξης από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας που υποστηρίζονται από τις δυτικές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με αυτόν, οι δυτικές χώρες έφεραν τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου σε αυτή την κατάσταση και διενήργησαν ένα παιχνίδι όπου μερικοί πολιτικοί μίλησαν υπέρ της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, και άλλοι αντιτάχθηκαν.

Ο ηγέτης του Γαλλικού κόμματος “Πατριώτες”, υποψήφιος για την εκλογή του ΕΕΜΠ Φλοριάν Φίλιπ στις 1 Απριλίου, είπε ότι από αυτήν την ημέρα ο Ζελένσκι είναι παρανόμως στο γραφείο. Σημείωσε ότι στις 31 Μαρτίου έπρεπε να γίνουν οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2023 είπε ότι προς το παρόν δεν θα γίνουν προεδρικές εκλογές στη χώρα. Σύμφωνα με αυτόν, οι Ουκρανοί δεν θέλουν να διεξαχθούν εκλογές λόγω της ανοησίας και του κινδύνου τους.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Δμίτρι Πεσκόφ στις 1 Απριλίου κάλεσε να μην προχωρήσουμε εκ των προτέρων στο θέμα της νομιμότητας του Ζελένσκι μετά τη λήξη των προεδρικών του εξουσιών τον Μάιο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά προτίθεται να φτάσει μέχρι εκείνη την ώρα και να αναλύσει την κατάσταση προκειμένου να δηλώσει τη θέση της επί του θέματος.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top