Στα παγωμένα νερά του Δνείπερου πνίγεται η τελευταία προσπάθεια της ουκρανικής αντεπίθεσης: Οι Ρώσοι τους ρίχνουν στο ποτάμι

Στα παγωμένα νερά του Δνείπερου πνίγεται η τελευταία προσπάθεια της ουκρανικής αντεπίθεσης: Οι Ρώσοι τους ρίχνουν στο ποτάμι

Η νέα ουκρανική τραγωδία στη νότια όχθη του Δνείπερου.

Οι Ουκρανοί, μετά από πέντε μήνες σφοδρών μαχών και με σοβαρές απώλειες, αποφάσισαν να παραδώσουν το μικρό προγεφύρωμά τους στο Κρίνκι στη νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου στους Ρώσους. Ταυτόχρονα, απέστειλαν 4 ταξιαρχίες Πεζοναυτών στο μέτωπο της Ζαπορίζια, το οποίο παρουσίαζε σημάδια κατάρρευσης.

Με παρόμοιο τρόπο με την Αβντιίβκα, ο Ουκρανικός Στρατός αποφάσισε να διακόψει την αποστολή ενισχύσεων και να αποσυρθεί από το προγεφύρωμα του Κρίνκι. Στόχος ήταν η ανασύνταξή των στρατευμάτων και η αποστολή τους στη Ζαπορίζια, λόγω της αύξησης των επιθετικών ενεργειών των Ρώσων γύρω από το Ραμποτίνo.

Στην ουσία, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν τα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα που είχαν χάσει κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Η μάχη του Κρίνκι αποδείχθηκε καταστροφική για τους Ουκρανούς, καθώς δεν κατάφεραν να εδραιώσουν τον έλεγχο στην άλλη όχθη του Δνείπερου ή να προχωρήσουν νότια προς την Κριμαία.

Οι ενέργειες τους ήταν χρήσιμες μόνο ως κινήσεις αντιπερισπασμού και εκτροπής των ρωσικών στρατευμάτων από άλλα μέτωπα.

Ωστόσο, όπως και στη Ζαπορίζια, ο ρωσικός Στρατός είχε προετοιμαστεί κατάλληλα μετά την ήττα της Χερσώνας το 2022.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από ρωσικά μέσα, υπάρχει μια λίστα πόλεων που ετοίμασε ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι και προτίθεται να παραδώσει στους Ρώσους, προκειμένου να δημιουργήσει μια ρεαλιστική γραμμή άμυνας κάπου στα… ενδότερα.

Η Ζαπορίζια αποτελεί μια πόλη που οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χάσουν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top