Παράξενη ανακοίνωση από Ε. Τατάρ λίγο πριν την δήλωση του Χ. Συλιανίδη για την "μισή τουρκική Κύπρο"

Παράξενη ανακοίνωση από Ε. Τατάρ λίγο πριν την δήλωση του Χ. Συλιανίδη για την “μισή τουρκική Κύπρο”

“Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίγιεφ, με αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βόρειας Κύπρου!”

Μία δήλωση που προκαλεί ανησυχίες έκανε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, λίγες ώρες πριν από την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι “η μισή Κύπρος ήδη είναι τουρκική!”

“Είμαι πολύ χαρούμενος που χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αλίγιεφ (ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν) δήλωσε ότι θα με υποδεχθεί ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στη Σούσα τον Ιούλιο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω.”

Αυτό ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, κατά την επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα για τον αποθανόντα Ραούφ Ντενκτάς, σφαγέα των Ελληνοκυπρίων το 1974.

Έτσι, το Αζερμπαϊτζάν προτίθεται να αναγνωρίσει μια “τουρκική” Κύπρο, ενώ Έλληνας υπουργός μας ανακοινώνει ότι “η μισή Κύπρος ήδη έγινε τουρκική.”

Είναι ανησυχητικό να σκεφτεί κανείς ότι αυτό μπορεί να μην ήταν τυχαίο. Επίσης, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν εάν ο πρόεδρός του προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια;

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top