mitsotakis grafeio

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντιμετωπίσουν μια αυστηρή πολιτική – Μείωση 50% υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το τέλος επιτηδεύματος

Το νέο σύστημα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες προωθείται με την αρχή “καρότο και μαστίγιο”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υποσχόμενος ότι το τέλος επιτηδεύματος θα μειωθεί κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ανακοινώνουν ετήσια εισοδήματα ίσα και υψηλότερα από τον βασικό μισθό, καθώς είπε: “Δεν είναι δυνατόν το 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να αναφέρουν εισοδήματα ελάχιστα μικρότερα από τον κατώτατο μισθό. Με άλλα λόγια, ο εργοδότης φαίνεται να λαμβάνει λιγότερα χρήματα από τον εργαζόμενο”.

“Από το 2024, οι επαγγελματίες θα έχουν έναν ελάχιστο καθορισμένο ανώτατο ορίζοντα για τακτικά εισοδήματα, που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα από τον βασικό μισθό. Ωστόσο, θα έχουν επίσης ένα επιπλέον κίνητρο για την φορολογική συμμόρφωση. Παράλληλα, οι επαγγελματίες που έχουν κέρδη πάνω από το κατώτατο καθορισμένο όριο θα απαλλάσσονται αυτόματα από το 50% του τέλους επιτηδεύματος από το 2024. Για τους υπόλοιπους, η έκπτωση θα ανέρχεται περίπου στο 25% “, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top