Η Ελλάδα σήμερα έχει το πιο ακριβό ρεύμα

Η Ελλάδα σήμερα έχει το πιο ακριβό ρεύμα

Η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην ελληνική αγορά επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης με μια αυξημένη τιμή, φτάνοντας τα 133,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό αποτελεί το υψηλότερο ποσό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές και αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 25,73% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια, έρχονται η Ιταλία με 125,95 ευρώ/μεγαβατώρα και η Ιρλανδία με 124,25 ευρώ/μεγαβατώρα, ενώ η Βουλγαρία εμφανίζει σημαντική χαμηλότερη τιμή, στα 105,23 ευρώ.

Το ενεργειακό μείγμα υποδεικνύει πλήρη κατανόηση της κατάστασης, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και οι εισαγωγές έχουν σημαντικό μερίδιο, ανέρχονται στο 28,95% και 25,47% αντίστοιχα. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου χαρακτηρίζεται από σημαντικές αυξομειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, με υψηλά διψήφια νούμερα που ξεπερνούν τα 100 ευρώ/μεγαβατώρα.

Συνολικά, η ενεργειακή κατάσταση αναδεικνύει ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών, των εισαγωγών και της τιμής του φυσικού αερίου, που εμφανίζει μείωση κάτω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην Ευρώπη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top