Η κυβέρνηση του Ο. Σολτς αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης λόγω της Ουκρανίας: Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας καλεί για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Η κυβέρνηση του Ο. Σολτς αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης λόγω της Ουκρανίας: Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας καλεί για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς στη Γερμανία βρίσκεται σε κρίση, καθώς ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, αντιδρώντας σε αποκαλύψεις για χρέος ύψους 60 δισ. ευρώ. Ο Ζέντερ θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι πλέον κατάλληλος για τη διακυβέρνηση, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει δημοσιονομική κρίση λόγω αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Ζέντερ προτείνει να θεσπιστεί ψήφος εμπιστοσύνης από τον γερμανικό λαό, αναφέροντας ότι ούτε ο πρωθυπουργός Σολτς ούτε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι ικανά να λύσουν τα προβλήματα. Η Γερμανία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της δημοσιονομικής της αυστηρότητας και της συνεχούς χρηματοδότησης της Ουκρανίας, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα και με το συνταγματικά κατοχυρωμένο “φρένο χρέους.”

Ο Ζέντερ αποκλείει τη συνεργασία με τους Πράσινους ή τους Φιλελεύθερους σε μελλοντικά κυβερνητικά σχήματα, ενώ απορρίπτει την ιδέα κατάργησης του “φρένου χρέους.” Η κατάσταση εξελίσσεται εν μέσω προκλήσεων για την οικονομία και την πολιτική στη Γερμανία, με την εξέλιξη των γεγονότων να καθορίζει την πορεία της χώρας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top