Πρώην Υπουργός της Βρετανίας: "Ανησυχία για το γεγονός ότι οι Ρώσοι ανακάλυψαν την παρουσία στρατιωτών μας στην Ουκρανία"

Πρώην Υπουργός της Βρετανίας: “Ανησυχία για το γεγονός ότι οι Ρώσοι ανακάλυψαν την παρουσία στρατιωτών μας στην Ουκρανία”

Οι Βρετανοί παραδέχτηκαν πως έχουν αναπτύξει «μικρού μεγέθους προσωπικό» στην Ουκρανία.

Ο Τομπάιας Έλγουντ, ο πρώην Βρετανός υφυπουργός Άμυνας με αρμοδιότητα τους βετεράνους, παραδέχθηκε ότι η διαρροή ήταν ανησυχητική αν και η Ρωσία πιθανότατα γνώριζε για τη βρετανική παρουσία. Τώρα, όμως, έχει πάρει επίσημη επιβεβαίωση.

«Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτρέψει ορισμένες σοβαρές συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στους διπλωματικούς διαδρόμους μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, καθώς και γιατί συνέβη αυτό εξ αρχής», πρόσθεσε ο Έλγουντ.

Η ηχητική υποκλοπή που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από τη συντάκτρια του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, δείχνει αξιωματικούς της γερμανικής Luftwaffe να συζητούν για το πώς οι πύραυλοι cruise Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προσπαθήσουν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Κερτς που συνδέει την ρωσική ενδοχώρα με την Κριμαία.

Στην συνομιλία ακούγεται ο υποπτέραρχος Ίνγκο Γκέρχαρτζ, ο οποίος υπηρετεί ως επιθεωρητής της Luftwaffe, να περιγράφει ότι Βρετανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στην Ουκρανία και βοηθούν τους Ουκρανούς στην επιχειρησιακή χρήση των πυραύλων cruise Storm Shadow κατά στόχων σε απόσταση 150 μιλίων πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

Η Βρετανία αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την παρουσία ενός «μικρού αριθμού προσωπικού» στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν ανέφερε ποια καθήκοντα αναλάμβαναν εν μέσω ανησυχιών ότι οποιαδήποτε πιθανή εμπλοκή σε μάχη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κλιμάκωση από την Μόσχα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top