Μ.Πιστόριους: Οι Ρώσοι δεν μας υπέκλεψαν - Οι αξιωματικοί μας μίλησαν σε ανοιχτές γραμμές

Μ.Πιστόριους: Οι Ρώσοι δεν μας υπέκλεψαν – Οι αξιωματικοί μας μίλησαν σε ανοιχτές γραμμές

«Δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλούς κλήσης» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, ανακοινώνοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας για τη διαρροή των μυστικών συνομιλιών μεταξύ Γερμανών αξιωματικών στη Ρωσία. Αντίθετα με τις αρχικές υποψίες, κατέληξε ότι οι Ρώσοι δεν υπέκλεψαν κανένα δεδομένο.

Αναφέρθηκε πως τα συστήματα επικοινωνίας δεν παραβιάστηκαν, αλλά η συνομιλία καταγράφηκε λόγω “λάθους εφαρμογής” και επειδή “δεν ακολούθησαν όλοι οι συμμετέχοντες την προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλούς κλήσης”.

Η διαρροή σημειώθηκε μέσω ενός συμμετέχοντος από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος χρησιμοποίησε μια μη εξουσιοδοτημένη σύνδεση, δηλαδή μια ανοιχτή σύνδεση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν υπήρξε στοχευμένη επίθεση από Ρώσο κατάσκοπο, αλλά ήταν απλώς ένα “τυχαίο γεγονός, ως μέρος μιας ευρύτερης, διαφοροποιημένης προσέγγισης”.

Παράλληλα, ο Πιστόριους ανακοίνωσε ότι η έρευνα για το περιστατικό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν επιχειρησιακά σενάρια για τον γερμανικό πύραυλο κρουζ Taurus και εάν επρόκειτο να παραδοθεί στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη πολιτική συγκατάθεση για την παράδοση των πυραύλων κρουζ που ζητά το Κίεβο.

Τέλος, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) δικαιολόγησε την απόρριψη της παράδοσης των πυραύλων, λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γερμανία σε πόλεμο. Ωστόσο, αυτή η απόφαση αντιμετωπίζει έντονη κριτική τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και από την αντιπολίτευση.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top