Αποκάλυψη: Τα Emails της Α.Μ. Ασημακοπούλου Διέρρευσαν από το ΥΠΕΣ - Έχουν "Σφραγίδα"!

Αποκάλυψη: Τα Emails της Α.Μ. Ασημακοπούλου Διέρρευσαν από το ΥΠΕΣ – Έχουν “Σφραγίδα”!

Ένας Έλληνας που διαμένει στο εξωτερικό εξηγεί με απλά λόγια πώς μπορεί κανείς να ανιχνεύσει την πηγή ενός email.

Η κυβέρνηση και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επιχειρούν να πείσουν ότι δεν διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό – δηλαδή τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Ένας Έλληνας που διαμένει στο εξωτερικό εξηγεί με μια ανάρτησή του στο Facebook πώς διαπίστωσε ότι τα προσωπικά του δεδομένα διαρρέουν προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του, ορισμένοι από τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, όταν εγγράφηκαν στους ειδικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών για να συμμετάσχουν στις εκλογές, χρησιμοποίησαν ένα email που είχαν δημιουργήσει ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν λάβανε διαφημιστικά email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, γνώριζαν ακριβώς από πού προέρχεται η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

Σύμφωνα με τον Εμμανουήλ Μαυραντωνάκη, “Όταν λοιπόν κάναμε εγγραφή στο υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές, κάποιοι από εμάς το κάναμε με το email [email protected] ή [email protected] ή [email protected]. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν λάβαμε τα email από την Ασημακοπούλου, να γνωρίζουμε ακριβώς από πού προέρχεται η διαρροή της λίστας. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό”. Και προσθέτει: “Πιθανότατα, όμως, σε μια χώρα με τόσο μεγάλο τεχνολογικό αλλά και λειτουργικό αναλφαβητισμό, αυτό δεν θα γίνει κατανοητό. Ούτε καν η δικαιοσύνη θα το κατανοήσει, γιατί οι περισσότεροι δικαστές δεν μπορούν να το καταλάβουν. Γιδότοπος ήταν και γιδότοπος θα παραμείνει”.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Γιατί η Ασημακοπούλου λέει ψέμματα και πως τεκμηριώνεται ότι το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών της έδωσε την λίστα με τους απόδημους. 

Μια μικρή τεχνική εξήγηση πριν ξεκινήσω. 

Αν εγώ έχω ένα email π.χ. [email protected] μπορώ όταν το μοιράζομαι με διάφορες υπηρεσίες να το διαφοροποιήσω ώστε να ξέρω ποια υπηρεσία μου στέλνει τι. 

Μπορώ δηλαδή όταν κάνω λογαριασμό στην british gas να το κάνω με το email [email protected]

Αν κάνω λογαριασμό στην amazon ξερω γω μπορώ να το κάνω [email protected]

Αν λοιπόν κάποιος άσχετος μου στείλει email στο [email protected] ξέρω αυτόματα πως αυτό το email έγινε διαρροή από την amazon. 

Όταν λοιπόν κάναμε register στο υπουργείο εσωτερικών για τις εκλογές κάποιοι από εμάς το κάναμε με το email [email protected] ή [email protected] ή [email protected] 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν λάβαμε τα emails από την Ασημακοπούλου να ξέρουμε ακριβώς και πέραν πάσης αμφιβολίας από που έγινε η διαρροή της λίστας. 

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό. 

Πιθανολογώ όμως ότι σε μια χώρα με τόσο μεγάλο τεχνολογικό αλλά και λειτουργικό αναλφαβητισμό αυτό δεν θα γίνει κατανοητό. Ούτε καν η δικαιοσύνη θα το κατανοήσει γιατί οι περισσότεροι δικαστές δεν μπορούν να το καταλάβουν. 

Γιδότοπος ήταν και γιδότοπος θα παραμείνει».

Να προστεθεί ότι η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι παρότι προβλέπεται ρητά από τη νομοθεσία ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, δεν δίνει τηλέφωνα και email πολιτών σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο αποφασίστηκε το εξής:

Δόθηκε οδηγία για την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠΕΣ για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 και ευρύτερα.

Αυτό το οποίο τονίστηκε με έμφαση από την Ν.Κεραμέως είναι ότι «παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει email και προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά είπαμε να γίνει έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top