Ρωσική επιδρομή στην Ανατολική Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εξετάζει την εναλλακτική λύση με ελικόπτερο απόδρασης

Ρωσική επιδρομή στην Ανατολική Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εξετάζει την εναλλακτική λύση με ελικόπτερο απόδρασης

Σε μια δραματική και ενδεχομένως προφητική ομιλία προς τον ουκρανικό στρατό, ο Πρόεδρος Ζελένσκι φαίνεται να γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η περίεργη φύση της ομιλίας του υπονοεί ότι αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις από τις ρωσικές δυνάμεις σε εκατοντάδες χιλιόμετρα του ουκρανικού μετώπου.

Οι ειδήσεις για ρωσικές επιτυχίες κατά μήκος του μετώπου επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τον Ζελένσκι και τη διοίκησή του. Η RIA Novosti αναφέρει ότι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν περίπου 110 ουκρανούς στρατιώτες κατά την κατεύθυνση του Γιουζνοντονιέτσκ. Οι απώλειες αυτές, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Βοστόκ, περιλαμβάνουν και τρία οχήματα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια αύξηση της έντασης στον πόλεμο της Ουκρανίας και ανατρέπει τις προηγούμενες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των συγκρούσεων.

Ο εκπρόσωπος των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, Όλεγκ Τσεκόφ, παρείχε εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν σε σημεία προσωρινής παράταξης μονάδων της 79ης Ταξιαρχίας Εναέριας Εφόδου στην Κονσταντινοβκα, της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Ουγκλεντάρ, και της 118ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή της Μακάροβκα. Συγκεκριμένα, ρωσικά αεροσκάφη και πυροβολικό εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά αυτών των τοποθεσιών.

Επιπλέον, εκτοξευτές θερμοβαρικών βλημάτων χρησιμοποιήθηκαν για επιθέσεις εναντίον ουκρανικών οχυρών στις περιοχές Νοβομιχαΐλοβκα, Νοβοντονιέτσκ και Νικόλσκι. Το Κρεμλίνο, μεταδίδοντας τα επίσημα στατιστικά των συγκρούσεων, ανακοίνωσε ότι περίπου 2.875 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μαχών στις κατευθύνσεις του Ντονιέτσκ, του Γιουζνοντονιέτσκ και της Ζαπορίζια. Η σφοδρότητα των επιθέσεων και οι υψηλές απώλειες αυξάνουν την ένταση και την ανησυχία για τη συνέχιση του πολέμου στην περιοχή.

Ουκρανικά Πυρά Πυροβολικού σε Τρεις Πόλεις

Λίγες ώρες μετά την προηγούμενη ενημέρωση, η RIA Novosti μετέδωσε ότι ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν σε πυροβολισμούς με πυροβολικό κατά των πόλεων του Ντονιέτσκ, της Μακίιβκα και της Γκορλόβκα, εκτοξεύοντας συνολικά 24 βλήματα.

Τα πυροβολικά βλήματα εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προς την κατεύθυνση της Καρλόβκα, της πόλης του Ντονιέτσκ. Τρία από αυτά είχαν διάμετρο 155 χιλιοστών. Αυτή η επίθεση από την Ουκρανία προς το Ντονιέτσκ αναφέρθηκε από τις αρχές της πόλης που έχει εγκατασταθεί από τη Μόσχα.

Το πρωί, το ουκρανικό πυροβολικό επιτέθηκε και σε περιοχή της Γκορλόβκα, με 4 βλήματα διασποράς ίδιου διαμετρήματος. Στη συνέχεια, η πόλη πλήττεται από άλλα 14 κανονικά βλήματα 155 χιλιοστών και 4 βλήματα 152 χιλιοστών. Τέλος, οι Ουκρανοί στρατιώτες εκτόξευσαν 2 βλήματα 155 χιλιοστών στη Μακίιβκα στις 9:45 π.μ.

Δραματικές Δηλώσεις Ζελένσκι

Το τελευταίο διάστημα, δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με ένα βίντεο όπου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται στον ουκρανικό στρατό. Στο βίντεο, ο Ζελένσκι φαίνεται να ευχαριστεί τα στρατιωτικά στελέχη “για αυτήν την εβδομάδα”, δίνοντας έμφαση σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίζεται ως δραματική και δύσκολη για την Ουκρανία.

Η ομιλία του Ουκρανού ηγέτη μπορεί να χαρακτηριστεί δραματική, καθώς φαίνεται να αναγνωρίζει τις ακραίες προκλήσεις που αντιμετώπισε ο ουκρανικός στρατός τις προηγούμενες ημέρες. Παρόλα αυτά, εκφράζει την πεποίθηση ότι ο στρατός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε υπό τις δοκιμασίες, ενώ παραδέχεται πως τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά για την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι αναφέρεται σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίζεται ως “κόλαση” για την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η αναγνώριση της προσπάθειας του στρατού συνδυάζεται με την αντίληψη του προεδρικού γραφείου ότι οι προκλήσεις παραμένουν υψηλές και ο πόλεμος εξελίσσεται με δραματικό τρόπο σε διάφορα μέτωπα της Ουκρανίας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top