Υπάρχει περίπτωση επιστροφής για τον Τσίπρα; Αναλύονται τα ενδεχόμενα

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής για τον Τσίπρα; Αναλύονται τα ενδεχόμενα

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στο προσκήνιο με σκοπό να συγκεντρώσει τις δύο αριστερές δυνάμεις, τη σοσιαλδημοκρατική και τη ριζοσπαστική, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “Repubblica”. Παρά την πρόκληση που αντιμετωπίζει, ο Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραμερίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να υποστηρίξει ένα “νέο κύμα”, δεν φαινόταν ότι προέβλεπε τις συνέπειες που ακολούθησαν. Η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ανακάλυψη διαφορών με ορισμένους στελέχη άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο διασπάσεων στην κεντροαριστερά. Η υποστήριξη του Τσακαλώτου στην “Ομπρέλα” δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στη σχέση του με άλλα στελέχη.

Παρότι δεσμεύτηκε για ομαλή μετάβαση, οι εξελίξεις υπερέβησαν τις προσδοκίες του, και τώρα παρακολουθεί την πορεία του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα από απόσταση. Η συνάντησή του με διάφορα πρόσωπα, όπως ο Σακελλαρίδης, η Αναγνωστοπούλου, αλλά όχι η Αχτσιόγλου, υποδηλώνει πιθανές αλλαγές και αναδιατάξεις στην κεντροαριστερά.

Ο Τσίπρας, παρά τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη των πραγμάτων, φαίνεται να έχει ακόμα κάποια “χαρτιά” στο παιχνίδι της ελληνικής πολιτικής. Ο ρόλος του ως “μέντορα” μπορεί να παίξει κάποιον θετικό ρόλο στο μέλλον, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ανοικτό το ερώτημα για το πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική του πορεία και ποιος θα είναι ο ρόλος του στην ελληνική πολιτική σκηνή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top