Μ. Χαραλαμπίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση ταυτότητας - Από πολιτικό κίνημα σε σόουμαν κόμμα

Μ. Χαραλαμπίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση ταυτότητας – Από πολιτικό κίνημα σε σόουμαν κόμμα

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάποτε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της Αριστεράς και της Προόδου, ένα κόμμα μικρό αλλά με προσωπικότητες όπως τους Δρακόπουλο, Μπανιά, Κύρκο, Δαμανάκη, Κωνσταντόπουλο, Αλαβάνο και πολλούς άλλους, έγινε μεγάλο κόμμα και κυβέρνησε με τον Τσίπρα. Πριν λίγο καιρό απελπισμένα μέλη του έκαναν το απονενοημένο διάβημα. Εξέλεξαν αρχηγό τον ουρανοκατέβατο και παντελώς άσχετο με την Αριστερά Κασελάκη. Έτσι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε και έγινε κόμμα «Stefanos».

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
Αρθρογράφος Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ένα κόμμα σε αφασία που παρακολουθούμε τη σουργελοποίησή του. Ο αρχηγός Stefanos στο γυμναστήριο και στην καφετέρια, ο αρχηγός Stefanos παντρεύεται, ο αρχηγός Stefanos δανείζει το κόμμα του, ο αρχηγός Stefanos πάει διακοπές, ο αρχηγός Stefanos πάει για κούρεμα. Και λίγο πριν καταταγεί στο στρατό πάει σε τηλεοπτικό στούντιο και δείχνει τις αστακοκοσμημένες κάλτσες του. Μεγάλη η χαρά του Λιάγκα και του Παπαδάκη. Η επόμενη επίσκεψη μπορεί να είναι στην Αννίτα Πάνια. Ο αρχηγός Stefanos δεν έχει ενδοιασμούς. Ο υπερχειλίζων μπιζιμποντισμός του καλύπτει κάθε πτυχή της ασόβαρης πολιτικής.

Όλα τα στελέχη του κόμματος «Stefanos» έχουν συμβιβαστεί με τις καθημερινές παραστάσεις ενός αρχηγού σόουμαν, που είναι φορέας ενός (κακέκτυπου) μπερλουσκονισμού, πασπαλισμένου με “αριστερές” ατάκες μέσα από επιμελημένα βιντεάκια. Τα στελέχη του κόμματος «Stefanos» δεν ενοχλούνται από δηλώσεις και πράξεις που κάποτε ήταν αδιανόητες για κόμμα της Αριστεράς. Δεν τους απασχολεί ο διαρκής (εξ)ευτελισμός της κομματικής λειτουργίας και της πολιτικής πράξης. Συμπεριφέρονται δουλικά απέναντι στον αρχηγό που τους αγνοεί και τους ανακοινώνει τις αποφάσεις του από το ΤikTok.

Πλέον τους αρμόζει ο στίχος «μέχρι ο εξευτελισμός (τους) να γίνει τέλειος».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top