Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται στην Βουλή την υιοθεσία ανήλικων παιδιών από τραβεστί, ομοφυλόφιλους, λεσβίες κ.λ.π.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται στην Βουλή την υιοθεσία ανήλικων παιδιών από τραβεστί, ομοφυλόφιλους, λεσβίες κ.λ.π.

Τι λέει ο πρωθυπουργός της χώρας για το ν/σ που εξαφανίζει τη «πατρότητα» και την «μητρότητα» από την κοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται στην Βουλή την υιοθεσία ανήλικων παιδιών από τραβεστί, ομοφυλόφιλους, λεσβίες κ.λ.π. και υποστήριξε το ν/σ που εξαφανίζει τη «πατρότητα» και την «μητρότητα» από την κοινωνία.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία και όλοι αναμένουν να δουν πόσοι θα είναι εκείνοι που θα υπερψηφίσουν, θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια κοινωνική ανισότητα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και με μια αναγκαία προσθήκη στο οικογενειακό δίκαιο να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Γιατί η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει την ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από την ζωή των πολλών.

Είναι κάτι που προβλέπει το Σύνταγμα μας και απαιτεί το ίδιο το πολίτευμα μας ώστε να καταστούν ορατοί γύρω μας άνθρωποι έως τώρα αόρατοι και μαζί τους πολλά παιδιά να βρουν την θέση που τους ταιριάζει.

Αυτά άλλωστε βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του νομοσχεδίου καθώς και οι 2 γονείς δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που χρειάζονται.

Να μπορούν να τα παίρνουν από τοπ σχόλιο να τα πηγαίνουν στον ιατρό.

Και αν ο ένας γονέας και μοναδικός να χαθεί τότε αυτά να πηγαίνουν σε κάποιον άγνωστο συγγενή ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο ίδρυμα.

Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν την σχέση τους με μια τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν ετερόφυλα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ναι, δοκιμάζεται η ευαισθησία των περισσοτέρων ενάντια στους λιγότερους, όπως ακριβώς το θέλει μια συμπεριληπτική κοινωνία και παράλληλα κρίνεται και η δική μας ικανότητα να συγχρονίζει τον βηματισμό μας με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες.

Τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς σε νέα ζητήματα.

Ζητήματα ιθαγένειας, εγκατάστασης φορολογικά και εργασιακά ή επιλογές πιο συμβολικές που γίνονται κοινωνικά προωθητικές όταν αναγνωρίζουν σχέσεις αληθινές».

«Επεκτείνουμε με το νομοσχέδιο τα δικαιώματα και στα παιδιά που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια.

Διατηρούμε το ήδη αυστηρό πλαίσιο για την παρένθετη μητρότητα και δεν υιοθετούμε όρους γονέα 1 και 2.

Εξισώνουμε το πλαίσιο του πολιτικού γάμου για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια», τόνισε.

«Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί θρησκευτικό μυστήριο και αποκλειστική υπόθεσης της εκκλησίας. Τις θέσεις της εκκλησίας η πολιτεία τις σέβεται με βάση πάντα τους διακριτούς ρόλους των δυο θεσμών το κράτος οφείλει να προχωρεί και στις δικές του ενέργειες με πυξίδα το νόμο.

Τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του θεού τω θεώ. Για να το πω απλά: ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός είπε ότι «εξελίξαμε σημαντικές τομές που δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή και αποτελούν σήμερα αποδεκτές επιλογές που δεν διατάραξαν την σχέση μας με την εκκλησία. Ούτε για σήμερα θα συμβεί.

Η επικαιρότητα προβάλει συχνά την συζήτηση γύρω από το γάμο αντίστοιχα με άλλα θέμα.

Η συγκυρία όμως έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν πολλές απόψεις. Ειδικών και κυρίως ανθρώπων που δεν είχαν ακουστεί έως σήμερα.

Βιώματα ομόφυλων οικογενειών και παιδιών. Παρείχαν σε όλους μας διευκρινίσεις.

Ναι, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν επιφυλάξεις που διατρέχουν οριζόντια όλα τα κόμματα.

Έστω και τώρα είναι καλό να εξηγηθούν για μια ακόμα φορά προβλέψεις νομοσχεδίου και να απαντηθούν εύλογες ανησυχίες που θέλω να τις διαχωρίσουμε από τις παράλογες κατηγορίες και τον λόγο της μισαλλοδοξίας που ακούστηκε σε αυτή την αίθουσα.

Μια από αυτές τις εύλογες ανησυχίες ισχυρίζεται ότι όσα σήμερα ρυθμίσουμε θα μπορούσαν να ρυθμιστούν από το σύμφωνο συμβίωσης. Τότε όμως το μόνο που θα κάναμε θα ήταν να δημιουργήσουμε 2 παρεμφερείς θεσμούς για το ίδιο ζήτημα. Μην το ξεχνάμε το σύμφωνο το οποίο εγώ προσωπικά είχα ψηφίσει, λίγους μήνες πριν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ αποτελεί μια χαλαρή σύμβαση που λύεται με μια απλή δήλωση.

Το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Τοπ καθεστώς μένει ίδιο.

Όπως ίδιο και αυστηρό μένει και το πλαίσιο υιοθεσιών. Είναι λάθος λοιπόν να κατασκευάζονται ψεύτικοι στόχοι μόνο και μόνο για να επιτεθούνε κάποιοι με άσφαιρα πυρά. 

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι ψηφίζουμε σήμερα».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας «έγινε διάλογος που συγκέντρωσε για πρώτη φορά τις φωνές των ενδιαφερόμενων. Συγκεντρώθηκαν και μελέτες που απαντούν πειστικά σε κάθε ένσταση για τα παιδιά.

Όσοι ανησυχούν ή προβληματίζονται για την πυρηνική οικογένεια ή για την τύχη των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες λέω ότι αίρουμε αυτές τις διακρίσεις.

Δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.

Μας το είπαν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, έχουμε αναμφισβήτητα στοιχεία που υπερβαίνουν κοινωνικές πεποιθήσεις ότι παιδιά δεν μεγαλώνουν το ίδιο ισορροπημένα σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η λύση δεν βρίσκεται στην τυφλή αντιμετώπιση καταστάσεων. Αλλά στην άρση των αρνητικών επιπτώσεων που συνοδεύουν τα προβλήματα.

Οι μεταρρυθμίσεις στον άδικο διαχωρισμό αντιτάσσουν τον δίκαιο εκσυγχρονισμό. Όσοι για αυτούς που θεωρούν συντηρητική τους σκέψη αποκλειστικό τους προνόμιο ας μην συγχέουν την συντήρηση με την οπισθοδρόμηση.

Αυτή η λογική μετατρέπει την συντήρηση σε δόγμα.

Αυτό το νομοσχέδιο κάνει πράξη συγκεκριμένες δεσμεύσεις που είχαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Σημαντικό βήμα διεύρυνσης κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η στρατηγική αυτή εκπονήθηκε το 2021 με 20 πολιτικές να έχουν υλοποιηθεί. Με την κατάργηση της πρωτόγονης απαγόρευσης αιμοδοσίας σε ομοφυλόφιλους.

Με την συμμετοχή διεμφυλικών σε προγράμματα απασχόλησης.

Ήταν η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που έκανε πράξη αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

«Προχωράμε σταθερά στο Κράτος Δικαίου και ισονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στην έκθεση του Economist.

«Άκουσα κάτι σχόλια και σπεύσατε να εκφράσετε αγανάκτηση για καθεστώς κράτους δικαίου στην πατρίδα μας τι έχετε να πείτε ότι το Economist κατέταξε στην 21 θέση παγκοσμίως την Ελλάδα σε κράτος δικαίου.

Αυτά γιατί δεν τα λέτε στους ευρωβουλευτές σας που πάνε και δυσφημούν την πατρίδα μας και ψηφίζουν γα να κοπούν κονδύλια στην Ελλάδα.

Πάρτε το κ. Φάμελλε για να το δώσετε στους ευρωβουλευτές σας, αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Οι περισσότεροι Έλληνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι υπερήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και αίρουμε τις ανισότητες.

Η κοινωνία διαθέτει με μεγαλύτερη ωριμότητα και πραότητα από πολλά κόμματα και πολιτικούς», ανέφερε.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί το βράδυ σε ονομαστική ψηφοφορία.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top