Ν. Πεσκόφ αντιτίθεται σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας

Ν. Πεσκόφ αντιτίθεται σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε την άποψή του ότι η πρόταση για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, στην οποία η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει, είναι απλώς “παράλογη”. Υποστήριξε ότι η Ρωσία πολεμάει την Ουκρανία για να προστατευθεί από τη Δύση.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ουκρανία έχει γίνει ένα όργανο στα χέρια της “συλλογικής Δύσης”, με τη βοήθειά της οποίας πρόκειται να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Ρωσία και να την απομονώσει στο διεθνές προσκήνιο. Κατά τη γνώμη του, το Ουκρανικό ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Αναφορικά με τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης, ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Ρωσία αποκλείει τη συμφωνία σε ένα Ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο που θα απαιτεί την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την επαναφορά των συνόρων του 1991, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Επιπλέον, καταδίκασε τα σχέδια της ΕΕ και άλλων χωρών για τη χρήση των εσόδων από την κατάσχεση ρωσικής περιουσίας προς όφελος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα αντιταχθεί νομικά σε μια τέτοια απόφαση.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top