Β. Πούτιν απειλεί με πλήγμα σε αεροδρόμια χωρών του ΝΑΤΟ λόγω F-16 της Ουκρανίας

Β. Πούτιν απειλεί με πλήγμα σε αεροδρόμια χωρών του ΝΑΤΟ λόγω F-16 της Ουκρανίας

Οι κίνδυνοι ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης είναι πραγματικοί, αλλά οι πιθανότητες χρήσης πυρηνικών όπλων είναι μηδενικές.

Η διατύπωση προειδοποίησης από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι τα αεροδρόμια τρίτων χωρών θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από τα οποία εκτοξεύονται μαχητικά αεροσκάφη (ειδικά τα ουκρανικά F-16) κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποδεικνύει την αυξημένη ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πιθανή επίθεση σε αεροδρόμια τρίτων χωρών από ουκρανικά F-16 μπορεί να οδηγήσει σε αντίδραση της Ρωσίας, που θα μπορούσε να καταστρέψει αυτά τα αεροδρόμια με τις ενόπλες δυνάμεις της. Αυτό θα δημιουργήσει νομική βάση για αντίποινα εναντίον των χωρών αυτών από το ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η επικίνδυνη αυτή κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ και σε αντίποινα από το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Η πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι αμφισβητήσιμη, καθώς αυτό θα σημάνει την πλήρη ήττα της στην σύγκρουση. Ωστόσο, σε ακραίες καταστάσεις, είναι πιθανό να επιδιώξει η Ρωσία τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, εάν δεν μπορεί να κερδίσει την σύγκρουση με συμβατικά μέσα.

Ωστόσο, είναι απίθανο να δοθεί προτεραιότητα σε αεροδρόμια των χωρών του ΝΑΤΟ για επιθέσεις από τη Ρωσία. Οι πιθανότητες επιβίωσης του πληθυσμού και η αποφυγή μιας εκτεταμένης σύγκρουσης θα πρέπει να είναι οι κύριοι παράγοντες που θα καθοδηγούν τις ενέργειες των εμπλεκομένων πλευρών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top