Διασυρμός από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ: Κανείς δεν κατέβαλε τις εγγυήσεις των 500, 600, 700 χιλιάδων

Διασυρμός από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ: Κανείς δεν κατέβαλε τις εγγυήσεις των 500, 600, 700 χιλιάδων

Τι λέει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα «Ο σκόπιμος διασυρμός των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ μέσω ενορχηστρωμένης παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε.».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι «δυστυχώς εξακολουθεί να επιδεινώνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ένα κλίμα άθλιας παραπληροφόρησης που προωθεί την ψευδή εντύπωση στον απλό πολίτη – ακροατή ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή υποτίθεται ότι πλήρωσαν υπερβολικά χρηματικά ποσά, 500, 600 ή 700 χιλιάδες ευρώ, ως εγγύηση».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ  

Μετά τα πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας ποσά χρηματικών εγγυήσεων που καλούνται να καταβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι απολογούμενοι για την οικονομική διαχείριση της σύμβασης 717 εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να μην προφυλακιστούν, δυστυχώς εξακολουθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να διογκώνεται ένα όργιο άθλιας παραπληροφόρησης που καλλιεργεί την ψευδή εντύπωση στον απλό πολίτη-ακροατή ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή δήθεν βρήκαν, ή είχαν και κατέβαλαν τα υπέρογκα ποσά ύψους 500, 600 ή 700 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν άλλη μία φορά, όσο πιο απλά γίνεται, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σε όποιον πολίτη επιθυμεί να μη συμμετέχει στο ενορχηστρωμένο όργιο κατασυκοφάντησης όλων των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ: Οι απολογηθέντες συνάδελφοι που καλούνται να μαζέψουν χρηματικά ποσά άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, για να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, ασφαλώς και δεν κατέβαλαν τίποτε.

Μηδέν ευρώ μέχρι σήμερα. Και αυτό διότι έλαβαν προθεσμία 15 ημερών έκαστος να τα καταβάλλουν ειδάλλως, εάν αυτές οι εγγυήσεις δεν μειωθούν δραστικά κατόπιν εφέσεως που δικαιούνται να υποβάλλουν οι κατηγορούμενοι, ώστε το ύψος τους να ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός απλού εργαζόμενου, στην εκπνοή αυτού του διαστήματος οι εν λόγω υπάλληλοι με μαθηματική βεβαιότητα θα προφυλακιστούν.

Τότε όμως θα είναι αργά για να αρθούν οι τόνοι λάσπης που εδώ και λίγες ημέρες πέφτουν σωρηδόν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, για τη δήθεν προέλευση των μυθικών χρημάτων, σε ένα όργιο παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης που προφανώς μόνον τυχαίο δεν είναι.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε το γεγονός, ότι τόσοι «δημοσιογράφοι», μεταξύ των οποίων και μερικοί θεωρούμενοι ως «έγκριτοι», να μπερδεύουν συλλήβδην στοιχειώδεις έννοιες της Ελληνικής γλώσσας και να μην αντιλαμβάνονται την ουσιώδη διαφορά  του ότι  «επιβλήθηκαν» εγγυήσεις με προθεσμία 15 ημερών, δε σημαίνει ότι  «καταβλήθηκαν» εγγυήσεις επιτόπου, εκτός του ότι υπάρχει προφανής σκοπιμότητα δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων;

Αυτή η αθλιότητα, ο συστηματικός διασυρμός απλών υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ και το «κυνήγι μαγισσών» που έχει εξαπολυθεί, όλως τυχαίως ακολουθώντας τα δημοσκοπικά ευρήματα για την οργή της κοινωνίας, που επίσης όλως τυχαίως εξυπηρετεί παντός φύσεως πολιτικούς προϊσταμένους,  πρέπει επιτέλους να πάψουν.

Και για αυτό, εμείς από την πλευρά μας, όπως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει, θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν, όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται, όση λάσπη και εάν μας πετάξουνε, και δε θα υποκύψουμε στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια που στόχο έχει προφανώς να εκτρέψει το δίκαιο μένος της κοινωνίας από τις πραγματικές ευθύνες των υπευθύνων για την τραγωδία των Τεμπών. Ούτε θα ξεχάσουμε.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top