Δηλώσεις Τούρκων σεισμολόγων για τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια: "Προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη"

Δηλώσεις Τούρκων σεισμολόγων για τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια: “Προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη”

Ο σεισμός συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (4/3) στην περιοχή Γενίτζε. Τούρκοι σεισμολόγοι, αναφέροντας τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε, εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σεισμολόγος Σουλεϊμάν Παμπάλ αναφέρει: «Η περιοχή μας είναι σε κατάσταση ανησυχίας. Ένας σεισμός μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ, νότια του Μαρμαρά ή στο ρήγμα της Ανατολίας, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, της Προύσας, των Δαρδανελίων κ.λπ».

Από την άλλη, ο σεισμολόγος Χουσεΐν Οζτουρκ σχολίασε: «Κάθε νέος σεισμός αποτελεί προειδοποίηση για τον μεγάλο σεισμό που περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτοί οι μικροί σεισμοί ασκούν πίεση στα ρήγματα και ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλους σεισμούς.

Μπορεί να θεωρηθούν ως μια προειδοποίηση. Τα ρήγματα ανοίγουν σιγά-σιγά και αυτοί οι μικροί σεισμοί είναι τα προειδοποιητικά σημάδια».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top