Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Αναγνώριση στην κυβέρνηση για την ανάγκη εκ νέου εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Αναγνώριση στην κυβέρνηση για την ανάγκη εκ νέου εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ

Εκτός από την εκπαίδευση της ΕΛ.ΑΣ απουσιάζουν επίσης οι κανόνες της κοινής λογικής.

Ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί την υπόθεση της Κυριακής Γρίβας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, έθεσε σε επίπεδο προβληματισμού το ζήτημα της έλλειψης εκπαίδευσης και των ανεπαρκών κανόνων και διαδικασιών για κάθε περίσταση.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συγκάλεσε μια έκτακτη σύσκεψη στρατηγών, ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών στην Κατεχάκη.

Η συνάντηση γίνεται ταυτόχρονα με μία αντίστοιχη συνάντηση προσώπων της ΕΛΑΣ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στόχο να επισημανθούν τα αυτονόητα.

Οι εσφαλμένες ενέργειες στην υπόθεση της Κυριακής Γρίβας ανέδειξαν ένα συνολικό πρόβλημα στη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Σήμερα, Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ., πραγματοποιείται μια ευρεία σύσκεψη στο κεντρικό γραφείο της ΕΛ.ΑΣ στη λεωφόρο Κατεχάκη με θέμα “Ενδοοικογενειακή Βία – Νέο Πρωτόκολλο”.

Στη συνάντηση παρίσταται ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ συμμετέχουν οι τέσσερις αντιστράτηγοι της ΕΛΑΣ, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ο επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Επιπλέον, μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχουν όλοι οι Γενικοί Περιφερειακοί Διευθυντές της χώρας, οι διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων και οι αναπληρωτές διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων.

Η σύνθεση της σύσκεψης αποδεικνύει ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιδιώκει να ενημερώσει το προσωπικό, μέσω των διοικητών, για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Τα γεγονότα στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων αποκαλύπτουν ότι η κοινή λογική είναι ανεπαρκής, καθώς ακόμα και χωρίς εκπαίδευση οι αστυνομικοί θα έπρεπε να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές αυτής.

Η φράση “το περιπολικό δεν είναι ταξί” δείχνει ότι η κοινωνία επίσης αντιμετωπίζει έλλειψη κοινής λογικής, η οποία δεν απαιτείται ποτέ να σώσει ζωές.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top