Έχασε η κυβέρνηση στο παιχνίδι της καθημερινότητας: Η ακρίβεια και η εγκληματικότητα αποδυνάμωσαν τον ρόλο της

Έχασε η κυβέρνηση στο παιχνίδι της καθημερινότητας: Η ακρίβεια και η εγκληματικότητα αποδυνάμωσαν τον ρόλο της

Η κυβέρνηση προχωρά στις ευρωεκλογές χωρίς ένα πειστικό αφήγημα.

Η Νέα Δημοκρατία εξελέγη στις εκλογές με την υπόσχεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινής ζωής, αλλά η πραγματικότητα δείχνει μια παταγώδη αποτυχία.

Αν και η Νέα Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζει απειλή από άλλα κόμματα, τώρα απειλείται στη συνείδηση των πολιτών από τη δική της αδυναμία.

Τα πρόσφατα γεγονότα στην εσωτερική ασφάλεια, με τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα και άλλα περιστατικά βίας σε σχολεία, πανεπιστήμια και γειτονιές, δημιουργούν στους πολίτες την εντύπωση ότι δεν είναι ασφαλείς ούτε στους δρόμους, ούτε στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, το 44% των πολιτών θεωρεί την εσωτερική ασφάλεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, μαζί με την οικονομία.

Επομένως, τα μέτρα της κυβέρνησης αποτυγχάνουν και ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να βρει δικαιολογίες, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ, μαζί με την Ισπανία, όπου ο πληθωρισμός συνεχίζει να ανεβαίνει.

Όσον αφορά το κράτος δικαίου, ενώ δημοσίως κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει την ακεραιότητά του για εμφανείς λόγους, λίγοι πολίτες πιστεύουν πλέον σε αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη και την πιθανή ζήτηση διερεύνησης ποινικών ευθυνών για τον Κώστα Καραμανλή.

Εάν δεν συμφωνήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, θα εκτεθεί δημοσίως και θα φανεί σαν να προστατεύει τον πρώην υπουργό.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη δυσαρέσκεια στον κόσμο, ο οποίος επιθυμεί δικαιοσύνη και σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, υποστηρίζει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά 61%.

Η Νέα Δημοκρατία ανησυχεί για την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα ή όραμα για την Ε.Ε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει το κόμμα του δημοσκοπικά κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες με τις επικοινωνιακές του ικανότητες, σταθεροποιώντας το στη δεύτερη θέση.

Οι επιλογές του για το ευρωψηφοδέλτιο ξεπερνούν τα όρια ενός αριστερού κόμματος και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Μια άλλη πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία είναι οι Έλληνες του εξωτερικού, με μόλις 20.000 από αυτούς να έχουν εγγραφεί για επιστολική ψήφο και να εκφράζουν αμφιβολίες μετά από το σκάνδαλο με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με όλα αυτά τα γεγονότα, η κυβέρνηση πηγαίνει στις ευρωεκλογές χωρίς να προσφέρει ένα πειστικό αφήγημα, και οι τάσεις που προκύπτουν μπορεί να είναι αναστρέψιμες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top