Τουρκία: Συλλήψεις οκτώ ατόμων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Τουρκία: Συλλήψεις οκτώ ατόμων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Οι συλλήψεις στην Τουρκία πραγματοποιήθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, επισημαίνει ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Οι δύο από τους οκτώ συλληφθέντες κρατήθηκαν υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικεφαλής του κυκλώματος κατασκοπείας ήταν ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος είχε επαφές με πράκτορες της MOSSAD, της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και η σύζυγός του.

Στις αρχές του έτους, οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει 34 άτομα με κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Από αυτούς, τα 26 παρέμειναν υπό κράτηση και τα οκτώ απελάθηκαν. Στη συνέχεια, σε δύο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι τουρκικές αρχές προσήγαγαν άλλα 16 άτομα με τις ίδιες κατηγορίες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top