Επίσημο: Καταργείται το αυτοτελές Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)!!!

Επίσημο: Καταργείται το αυτοτελές Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)!!!

Αλήθεια, ποιός κερδίζει από το κλείσιμο τους; Η επιστήμη; Η πρόοδος της έρευνας; Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι τους; Η φυσιογνωμία του Πανεπιστημίου; Η…..Θράκη;; Η..Ελλάδα;;

Το #ΔΠΘ προχωρά στην #αναδιάρθρωση της Σχολής που λειτουργεί στην Κομοτηνή ως εξής:

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης γράφεται μια μελανή σελίδα για το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας το 1993. Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ιδρύθηκε το 1990. Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού το 2000. Και τα 3 τμήματα θα συγχωνευτούν σε ένα Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο οποίο θα φορτωθεί και άλλο Προπτυχιακό Πρόγραμμα άσχετο με τους έως σήμερα προσανατολισμούς των τμημάτων. Ντροπή και λύπη…

Αντί να αφήσουν αυτά τα Τμήματα να ανθίσουν, ελεύθερα, με αξιοκρατία και επιστημοσύνη σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της #Θράκης, τα συγχωνεύουν και τα καταργούν.

Η Έναρξη λειτουργίας και εισαγωγή των πρώτων φοιτητών του νέου συγχωνευμένου Τμήματος όπως ανακοίνωσε στυγνά το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2025. Τα λειτουργούντα Τμήματα παύουν να παίρνουν φοιτητές το 2025. (Θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας κατά της συγχώνευσης με τα άλλα δύο Τμήματα, που δεν εισακούστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας).

Αν υπάρχει ένας λόγος να φωνάξουμε σήμερα είναι η υπεράσπιση της Παιδείας που δεν μετριέται με αξία χρήσης. Η υπεράσπιση της Παιδείας που φωτίζει τον άνθρωπο με Ελληνικό Φως γραμμάτων… ιδιαίτερα στη Θράκη!
Την ίδια στιγμή μάλιστα που κλείνουν τμήματα Εθνικής Γλώσσας σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, αλλά παράλληλα επιτρέπεται από την ίδια Κυβέρνηση με αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης να ανοίγονται …. « Σωματεία Μακεδονικής (?) Γλώσσας….» στη Φλώρινα.

Scroll to Top