Η δημοσκόπηση της Alco δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εντυπωσιακή επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά

Η δημοσκόπηση της Alco δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εντυπωσιακή επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά

Εντωμεταξύ παραιτήθηκε και η Γαλλίδα πρωθυπουργός.

H δημοσκόπηση της Alco υπόσχεται Ολική Επαναφορά του Αντώνη Σαμαρά στο προσκήνιο.

Στο μεταξύ παραιτήθηκε και η Γαλλίδα πρωθυπουργός καθώς ανοίγουν στόματα για τη συμμετοχή του Macron στην Ατζέντα του WEF  για τη μείωση του δυτικού πληθυσμού λόγω του σκασίματος της φούσκας του χρέους!

Η Elisabeth Borne που διορίστηκε τον Μάιο του 2022 ήταν μόλις η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στη γαλλική ιστορία. Θα ενεργεί ως υπηρεσιακή μέχρι να οριστεί νέα κυβέρνηση.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός καθώς έβλεπε τα σύννεφα της γενοκτονίας να πυκνώνουν εγκατέλειψε άρον-άρον την πρωθυπουργία.

Η κίνηση έρχεται μόλις πέντε μήνες πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τους ευρωσκεπτικιστές να αναμένεται να σημειώσουν ισχυρά κέρδη σε μια εποχή εκτεταμένης δημόσιας δυσαρέσκειας για το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Macron υπολείπεται του κόμματος της ακροδεξιάς ηγέτη Marine Le Pen κατά περίπου οκτώ με 10 μονάδες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου.

Στην Ελλάδα τώρα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3% και ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%.

Η ΝΔ καταγράφει κάποιες απώλειες λόγω της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, κυρίως προς την Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco.

Το ΚΚΕ βρίσκεται μια ανάσα πριν από το διψήφιο ποσοστό, καθώς εμφανίζεται να καταγράφει 9,7% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%.

Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες στο 2,7%. Μόλις στο 2,3% η «Νέα Αριστερά», η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτήσει κόμμα, ενώ το ΜέΡΑ25 τοποθετείται στο 2,1%.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν αποτελεί παρά ένα προσκλητήριο για την ολοκληρωτική επαναφορά του Αντώνη Σαμαρά στη πολιτική ζωή του τόπου.

Χρειάστηκε μία χούφτα ψυχοπαθών ευγονιστών μίας αυτοπροσδοριζόμενης elite, μερικές δωκεκάδες δυτικοί ηγέτες, εκτελεστικά όργανα της ως άνω elite- παρότι υποτίθεται ότι εξελέγησαν ώστε να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον των λαών τους-, ένας κατασκευασμένος ήδη από το 2015 gain of function ιός διά χειρός του Αμερικανού καθηγητή του Πανεπιστημίου της North Carolina Ralph Baric και φυσικά τα σεσημασμένα ΜΜΕ της παγκόσμιας και εγχώριας προπαγάνδας.

Χρειάστηκε επίσης η απαραίτητη συμμετοχή της μαλθακότητας και της άγνοιας των θυμάτων τα οποία έχοντας συνηθίσει να κανακεύονται από τα κόμματα-πατερούληδες δεν μπορούσαν να συνειδητοποιούσουν ότι πολιτικοί ηγέτες από ολόκληρο το κομματικό φάσμα συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν στη παγκόσμια γενοκτονία της “κοστοβόρας” δυτικής οικογένειας και αντικατάστασή της από πάσης φύσεως φύλα και φυλές.

Aνάμεσα στο εσμό των προθύμων του θανάτου μας ανά το κόσμο ένας Έλληνας πολτικός είπε επιτέλους ένα ΟΧΙ.

Δεν θα εξετάσουμε τους λόγους της διαφοροποίησής του. Ακόμη κι εάν ο ίδιος αγνοεί τη σημασία της διαφοροποίησής του, οι διαστάσεις της είναι συγκλονιστικές και ιστορικές.

Τον δικαιώνουν ήδη οι αποκαλύψεις τόσο του POLITICO όσο και του Εβραικού TABLET magazine.

Μόλις μερικά 34ωρα πριν το περιοδικό POLITICO απεκάλυπτε ότι τουλάχιστον 215 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον COVID-19 που αγοράστηκαν από χώρες της ΕΕ στο απόγειο της πανδημίας έχουν από τότε πεταχθεί με εκτιμώμενο κόστος για τον φορολογούμενο 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τότε που εγκρίθηκαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στα τέλη του 2020, οι χώρες της ΕΕ έχουν παραλάβει συλλογικά 1,5 δισεκατομμύρια δόσεις (περισσότερες από τρεις για κάθε άτομο στην Ευρώπη). Πολλά από αυτά βρίσκονται τώρα σε χωματερές σε όλη την ήπειρο.

Πρόκειται για τα εμβόλια που αγοράσθηκαν αφού είχαν προηγηθεί τα γνωστά διαγραφέντα SMS μεταξύ του δυστοπικού διδύμου Bourla-Ursula von der Leyen.

Οι υπολογισμοί που βασίζονται στα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν απορρίψει κατά μέσο όρο 0,7 τρυπήματα για κάθε μέλος του πληθυσμού τους. Στην κορυφή της κλίμακας βρίσκεται η Εσθονία, η οποία δέσμευσε περισσότερες από μία δόσεις ανά κάτοικο, ακολουθούμενη στενά από τη Γερμανία, η οποία επίσης πέταξε τον μεγαλύτερο όγκο ακατέργαστων τρυπημάτων.

Εάν αυτό το μέσο ποσοστό αποβλήτων προβληθεί στην υπόλοιπη ΕΕ, θα ισοδυναμούσε με περισσότερα από 312 εκατομμύρια κατεστραμμένα εμβόλια.

Δεν είναι εύκολο να ανακαλύψεις πόσα εμβόλια έχουν πεταχτεί. Οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης σε πληθυσμό χώρας της ΕΕ, της Γαλλίας, είναι απρόθυμες να αποκαλύψουν την κλίμακα των απορριμμάτων.

Οι υπολογισμοί του POLITICO βασίζονται σε αριθμούς από 19 ευρωπαϊκές χώρες — 15 που μας έδωσαν άμεσα στοιχεία και τέσσερις όπου οι τόμοι αναφέρθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένα στοιχεία χρονολογούνται από αυτόν τον μήνα. Τα παλαιότερα προέρχονται από τον Δεκέμβριο του 2022.

Το πέρασμα του χρόνου σημαίνει ότι τα στοιχεία που λάβαμε είναι συντηρητικά, με τον πραγματικό αριθμό των απορριπτόμενων εμβολίων πιθανότατα πολύ υψηλότερο.

Η Γερμανία, για παράδειγμα, παρείχε τα στοιχεία της για τα απόβλητα εμβόλια στο POLITICO τον Ιούνιο.

Εκείνη την εποχή είχε άλλα 120 εκατομμύρια εμβόλια αποθηκευμένα. Έκτοτε, οι κατασκευαστές εμβολίων εισήγαγαν νεότερες εκδόσεις που είναι προσαρμοσμένες στις πιο πρόσφατες παραλλαγές του κορωνοϊού, καθιστώντας τα παλαιότερα εμβόλια ξεπερασμένα και πιο πιθανό να απορριφθούν.

Το POLITICO εκτιμά την αξία των 215 εκατομμυρίων χαμένων εμβολίων σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με βάση τις τιμές των εμβολίων που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης (δεν έχουν δημοσιοποιηθεί).

Για τις χώρες που ανέφεραν μόνο τον συνολικό αριθμό των εμβολίων που καταστράφηκαν, χωρίς να τον αναλύσουν ανά τύπο εμβολίου, το POLITICO χρησιμοποίησε μια σταθμισμένη μέση τιμή 19,39 €, υπολογιζόμενη από στοιχεία που δόθηκαν από χώρες που παρείχαν ανάλυση.

Και πάλι, αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν σίγουρα ελάχιστος. Αλλά ακόμη και 4 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό, ίσο με ένα μεγάλο έργο υποδομής ή με τις ετήσιες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης της Κροατίας.

Πολλά από τα εν λόγω εμβόλια αγοράστηκαν στο απόγειο της πανδημίας το 2021, όταν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν περιορισμένο αριθμό δόσεων. Ήταν κατά τη διάρκεια εκείνης της φρενήρης περιόδου που η ΕΕ συνήψε τη μεγαλύτερη σύμβαση αγοράς 1,1 δισεκατομμυρίων δόσεων με την Pfizer και τη BioNTech.

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο αβέβαια ήταν τα πράγματα το 2021 και η συμφωνία της ΕΕ επικροτήθηκε εκείνη την εποχή. Όμως τόσο το μέγεθος όσο και η χρονική στιγμή της συμφωνίας αποδείχθηκαν προβληματικά. Οι χώρες εγκλωβίστηκαν στην αγορά δόσεων ακόμη και όταν η πανδημία υποχώρησε, ενώ οι προσπάθειες για δωρεά πλεονάζοντος τρυπήματος σε τρίτες χώρες ματαιώθηκαν από τη μείωση της ζήτησης και τα ζητήματα logistics.

Οι επιπτώσεις είναι περισσότερες από οικονομικές. Ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διαπραγμάτευσης του μεγάλου συμβολαίου της Pfizer έχουν εμπλέξει την Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen από τότε που οι New York Times ανέφεραν ότι η επικεφαλής της ΕΕ είχε ανταλλάξει μηνύματα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer πριν από τη συμφωνία.

Η σύμβαση έχει ήδη επαναδιαπραγματευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την πίεση των χωρών της ΕΕ που υποφέρουν από υπερπλασία εμβολίων. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ουγγαρία σταμάτησαν να δέχονται εμβόλια και διώκονται από την Pfizer για μη πληρωμή. Στη Ρουμανία, οι εισαγγελείς θέλουν να άρουν την ασυλία για τον πρώην πρωθυπουργό της και δύο πρώην υπουργούς Υγείας, ισχυριζόμενοι ότι οι υπερβολικές αγορές εμβολίων προκάλεσαν ζημιές άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο κράτος.

Στο μεταξύ από τα στοιχεία που διέρρευσαν από το Υπ. Υγείας της Νέας Ζηλανδίας η πρώην πρωθυπουργός της οποίας έχει μετατραπεί σε φυγάς εκτιμάται ότι οι Ξαφνικοί Θάνατοι από τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 έχουν ξεπεράσει ήδη τα 17 εκατ. σε ολόκληρο το κόσμο και συνεχίζουν με φρενήρεις ρυθμούς να ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top