"ΗΠΑ-Βρετανία: Κυρώσεις προς την Κίνα για τεράστια κυβερνοεπίθεση

ΗΠΑ-Βρετανία: Κυρώσεις προς την Κίνα για τεράστια κυβερνοεπίθεση

“Έπληξαν δημοσιογράφους, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, εταιρείες και αμυντικές βιομηχανίες.”

Η Βρετανία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά της Κίνας, την οποία κατηγορούν για εκτεταμένη εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας. Η εκστρατεία αυτή φέρεται να έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, εταιρειών και αμυντικών βιομηχανιών.

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε: “Αυτή η συμπεριφορά από την Κίνα δεν θα γίνει ανεκτή.”

Οι αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατηγόρησαν την ομάδα “Advanced Persistent Threat 31” ή “APT31”, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για βραχίονα του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Παρουσίασαν μια λίστα στόχων που περιλαμβάνει στελέχη του Λευκού Οίκου, γερουσιαστές των ΗΠΑ, βρετανούς βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους παγκοσμίως, καθώς και αμυντικές βιομηχανίες, εταιρείες ασφαλείας και αντιφρονούντες.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γενική εισαγγελέα των ΗΠΑ, Λίζα Μονακό, ο στόχος της παγκόσμιας επιχείρησης hacking ήταν “η καταστολή των επικριτών του κινεζικού καθεστώτος, ο συμβιβασμός των κυβερνητικών θεσμών και η κλοπή εμπορικών μυστικών”.

Σε κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε τη Δευτέρα κατά επτά Κινέζων, φερόμενων ως χάκερς της APT31, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κυβερνοκατασκοπεία οδήγησε σε επιβεβαιωμένους ή πιθανούς κινδύνους παραβίασης δεκάδων εκατομμυρίων λογαριασμών.

Κινέζοι διπλωμάτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους. Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες “εντελώς κατασκευασμένες και κακόβουλες συκοφαντίες”. Παρά τις διαμαρτυρίες των Κινέζων διπλωματών, οι κατηγορίες παραμένουν σοβαρές και έχουν προκαλέσει διεθνή ανησυχία για τις ενέργειες της Κίνας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας των δεδομένων.

Η καταγγελία της κυβέρνησης ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει τον δρόμο για πιθανές περαιτέρω διεθνείς ενέργειες και κυρώσεις κατά της Κίνας, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και των διαδικτυακών απειλών παγκοσμίως.

Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν τη σημασία της διατήρησης της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την ανάγκη για διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών και την επιβολή διεθνών προτύπων στον τομέα αυτόν. Μόνο με την ενότητα και την αμοιβαία συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί η αποτελεσματική προστασία των δεδομένων και η αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top