Καταγγελία για τηλεφωνικές απειλές αναφέρει ο εθελοντής που αποκάλυψε «δωρεά» στον «άλλον άνθρωπο»του Πολυχρονόπουλου, που έκανε φτερά!!

Καταγγελία για τηλεφωνικές απειλές αναφέρει ο εθελοντής που αποκάλυψε «δωρεά» στον «άλλον άνθρωπο»του Πολυχρονόπουλου, που έκανε φτερά!!

Ο εθελοντής ο οποίος το πρωί της Πέμπτης αποκάλυψε μια δωρεά 140.000 δολαρίων από Ελληνοαμερικανό στον «Άλλο Άνθρωπο» του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου που, όπως είπε, έκανε «φτερά» κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές.
Ο κ. Γιώργος, όπως είναι το όνομα του εθελοντή, όταν τελείωσε την τηλεφωνική συνέντευξή του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από απόκρυψη με έναν άγνωστο σε αυτόν άνδρα να του λέει «αν ξαναμιλήσεις θα έχεις κακά ξεμπερδέματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εθελοντής πήγε σε αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση δίνοντας στοιχεία των ανθρώπων που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να τον απειλήσουν. Την ώρα, μάλιστα, που συνέβη αυτό φέρεται να δέχθηκε άλλο ένα τηλεφώνημα στο οποίο άγνωστος του είπε «δεν καταλαβαίνεις», προφανώς αναφερόμενος στις προηγούμενες απειλές.

Η καταγγελία που προκάλεσε τις απειλές:
Στη μαρτυρία του το πρωί της Πέμπτης ο καταγγέλλοντας αναφέρθηκε να αναφέρεται σε χρήματα από κουτιά που εξαφανίζονταν, για έναν λογαριασμό 7.500 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο και για μια δωρεά 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικανό την οποία δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή.
«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον “Άλλο Άνθρωπο”, αυτό που αντίκρυζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης πάνω από 100-150 σακούλες με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι οικογένειες που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του» ξεκίνησε την περιγραφή του ο κ. Γιώργος για όσα έζησε στη δομή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.
Όπως είπε «μαγειρεύαμε με ό,τι μας έφερνε ο κόσμος, οτιδήποτε δεν περιείχε κρέας. Αυτό μένει σε καταψύκτες μέσα στην κοινωνική κουζίνα και το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου Αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας» προσθέτοντας πως σε όσους δεν άκουγαν αυτά που ήθελε ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει.
Όσον αφορά τα κουτιά του «Άλλου Ανθρώπου» που παρουσίαζαν σε διάφορα μαγαζιά, ο κ. Γιώργος είπε ότι «μόλις τα έφερνε τα μοιράζονταν άτομα του οικογενειακού του κύκλου που ήταν μέσα στον Άλλο Άνθρωπο και σταματούσε εκεί. Εξαφανίζονταν μετά και δεν υπήρχαν».
Ο ίδιος πρώην εθελοντής περιέγραψε ως το κερασάκι την τούρτα όταν «ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ».
Όπως καταγγέλλει όταν ήρθε απέναντι σε όλα αυτά «με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά είχα φόβο ότι θα πάθει κάτι η οικογένειά μου. Μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δομή, όχι συνέχεια όμως».
Η δωρεά των 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικάνο:
Ο κ. Γιώργος περιέγραψε επίσης και όσα συνέβησαν σχετικά με μια δωρεά 140.000 δολαρίων από ελληνοαμερικανό, την οποία, όπως είπε, δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή που του εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν για την αντιμετώπιση προβλημάτων ατόμων με οικονομική δυσχέρεια.
«Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε εμένα και άλλους εθελοντές για τα προβλήματά μου, του είπα το πρόβλημα μου και μου είπε μην αγχώνεσαι τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί με πίεζαν οι μέρες για να αφήσω το σπίτι, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”» είπε ο κ. Γιώργος.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top