Αίτημα εξαίρεσης της Ζ. Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε Θάνος Πλεύρης

Neue Zürcher Zeitung: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθούσε να καλύψει το χώρο της σφαγής των Τεμπών;

Η έρευνα προχωράει αργά και υπονομεύει την ήδη περιορισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Ο “κλοιός” σφίγγει γύρω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά τη σφαγή των Τεμπών, καθώς το μπάζωμα του χώρου λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν εξακολουθεί να απασχολεί τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Η ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει τι προσπαθούσε να καλύψει η ελληνική κυβέρνηση, αφού επενέβη με τσιμέντο στον τόπο του δυστυχήματος.

Περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από την τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, αλλά η έρευνα συνεχίζει να προχωρά αργά, ενισχύοντας την ανησυχία των πολιτών.

Το 77% του πληθυσμού πιστεύει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει κάτι, αλλά η κυβέρνηση δεν απαντά στις κατηγορίες ή προσπαθεί να τις διαψεύσει.

Επίσης, υπάρχουν κριτικές για την έρευνα που διεξάγει το κοινοβούλιο, καθώς επικεντρώνεται στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου και όχι στην πλήρη διαλεύκανση του δυστυχήματος.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Αχιλλέας Καραμανλής, παραιτήθηκε μετά το δυστύχημα, αλλά δεν φαίνεται πιθανό να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τέλος, η γενική εισαγγελέας Αδειλίνη απέστειλε απαράδεκτα σχόλια στους συγγενείς των θυμάτων, προτείνοντάς τους να μην επιμένουν στο θέμα και να αναζητήσουν βοήθεια αλλού.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top