Καταγγελία - Ισραηλινού Στρατού: Το Νοσοκομείο al-Shifa στη Γάζα Συνδέεται με Δίκτυο Τούνελ

Καταγγελία – Ισραηλινού Στρατού: Το Νοσοκομείο al-Shifa στη Γάζα Συνδέεται με Δίκτυο Τούνελ

Ισραηλινές Δυνάμεις Εισέβαλαν στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας

Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας τα ξημερώματα της Δευτέρας και από τότε εκτελούν επιχειρήσεις εντός του ιατρικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το νοσοκομείο συνδέεται με ένα δίκτυο τούνελ που οι Παλαιστίνιοι μαχητές χρησιμοποιούν ως βάση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων ασφαλείας και στρατιωτικών διοικητών των οργανώσεων αυτών, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους. Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει εκατοντάδες μαχητές και έχουν συλλάβει περισσότερους από 500 υπόπτους, περιλαμβανομένων 358 μελών των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ.

Ο Ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι μονάδες ειδικών δυνάμεων χρησιμοποίησαν “τακτικές εξαπάτησης” για να αιφνιδιάσουν τους μαχητές και προκάλεσαν σοβαρές απώλειες στη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του Ισλαμικού Τζιχάντ και δύο αξιωματούχοι της Χαμάς υπεύθυνοι για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια.

Προς το παρόν, η Χαμάς και το Ισλαμικό Τζιχάντ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας πριν το ξέσπασμα του πολέμου, είναι τώρα μία από τις λίγες υγειονομικές δομές που λειτουργούν εν μέρει στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκεί έχουν βρει καταφύγιο και εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ αντιμετώπισε σφοδρές επικρίσεις τον Νοέμβριο, όταν τα στρατεύματά του πραγματοποίησαν μια πρώτη επίθεση στο ίδιο νοσοκομείο. Τότε οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν κάτω από το Αλ Σίφα τούνελ τα οποία χρησιμοποιούνταν ως κέντρα ελέγχου και διοίκησης της Χαμάς.

Η Χαμάς και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αρνούνται ότι χρησιμοποιούν το νοσοκομείο για στρατιωτικούς σκοπούς ή ότι εκεί κρύβονται μαχητές.

Τις τελευταίες ημέρες, εκπρόσωποι της Χαμάς έχουν επισημάνει ότι οι νεκροί που έχουν ανακοινώσει οι ισραηλινές δυνάμεις κατά τις επιχειρήσεις τους στο Αλ Σίφα δεν ήταν μαχητές, αλλά ασθενείς και εκτοπισμένοι που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, ενώ κατηγόρησαν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top