Πανικός στο καθεστώς Zelensky – Η Δύση είναι σοκαρισμένη: Οι Ρώσοι μας νίκησαν και δώσαν μια δυνατή σφαλιάρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πανικός στο καθεστώς Zelensky – Η Δύση είναι σοκαρισμένη: Οι Ρώσοι μας νίκησαν και δώσαν μια δυνατή σφαλιάρα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βαλντεμάρ Σκριπτσάκ (Πολωνός στρατηγός): Η Ουκρανία ηττήθηκε – Ο Βαλερί Ζαλούζνι πρέπει να παραιτηθεί – Ρίτσαρντ Κεμπ (Βρετανός Λοχαγός): Το μέλλον της Ουκρανίας είναι σκοτεινό, ηττημένη βρίσκεται σε αδιέξοδο (ενημέρωση23) Παρακολουθώντας το διεθνές τύπο, ειδικά τα αμερικανικά μέσα και τα βρετανικά, δηλαδή τον αγγλοσαξωνικό σύνδεσμο, αναγνωρίζουν καθολικά ότι η Ρωσία κέρδισε… και ακολουθούν τακτικές διαχείρισης της ήττας… Η Δύση, το NATO, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σχεδιάσει προσεκτικά μέσω της αποδυνάμωσης της Ουκρανίας την Ρωσία, ο στόχος ήταν να φέρουν τη Ρωσία στα γόνατά της… Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φάει μια δυνατή μπουνιά για πρώτη φορά στην ιστορία τους και δεν μπορούν να αντιδράσουν… γνωρίζουν ότι δεν έχουν τη δύναμη για να αντιδράσουν. Ωστόσο, αναγνωρίζουν τώρα ότι η Δύση ηττήθηκε και η Ρωσία κέρδισε, ενώ ενεργοί ή εκπρόσωποι των στρατιωτικών και εξουσιοδοτημένα μέσα ενημέρωσης ανταποκρίνονται στις θέσεις των κυβερνήσεων… το μονόλογό μας πρέπει να πούμε στις δυτικές κοινωνίες ότι ο Πούτιν μας ηττήθηκε… η Ρωσία κέρδισε και αντίθετα από την αστεία προπαγάνδα ότι ο Πούτιν προετοιμάζει πόλεμο σε όλη την Ευρώπη… ο Πούτιν έκανε πόλεμο για να οδηγήσει στην ειρήνη… και να τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε στο Ντονμπάς το 2014. Στο στρατιωτικό επίπεδο, στα 1450 χιλιόμετρα του μετώπου, η Ρωσία έχει πλήρη πρωτοβουλία στις κινήσεις της, συνεχίζοντας ανελέητο βομβαρδισμό στην Οντέσα καταστρέφοντας τη χρηματοοικονομική υποδομή του λιμανιού και άλλων πόλεων… επίσης, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν πέσει η πόλη της Αυδίβκα και μετά το Μπαχμούτ θα αποτελέσει μια ακόμα μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς. Ειδικά στη Ζαπορίζια, στο νότο, και στο Κούπιανσκ, στον βορρά, οι Ρώσοι έχουν πλήρη πρωτοβουλία στις κινήσεις τους… πρέπει να σημειωθεί ότι στη Ζαπορίζια συγκεντρώθηκε η αντικαταστατική επίθεση του ουκρανικού στρατού… που απέτυχε. Ειδικά στη Ζαπορίζια, τις τελευταίες 10 ημέρες, καταστράφηκαν περισσότερα από 5 τεθωρακισμένα Leopard. Σχεδόν όλα τα Leopard καταστράφηκαν από τους Lancets και τα τελευταία drones kamikaze. Αυτό υποδεικνύει ότι οι Ρώσοι γίνονται καλύτεροι στη χρήση σύγχρονων τακτικών μάχης.

Βολοντίν (Ρωσία): Η Δύση το κατάλαβε – Η Ουκρανία δεν μπορεί να μας νικήσει, ακόμη κι αν έχει την υποστήριξη του NATO

Η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνειδητοποίησαν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, ακόμη κι αν έχει την υποστήριξη του NATO, όπως επεσήμανε ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, ο ομιλητής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας. “Σήμερα έγινε σαφές στα ευρωπαϊκά κράτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι, στο πεδίο της μάχης, και παρά την υποστήριξη του NATO, το καθεστώς της Κιέβου δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία,” δήλωσε ο Βολοντίν σε μια ανάρτηση στο Telegram, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντεμύρ Ζελένσκι, έχει γίνει ένας “τοξικός πολιτικός” για τους περισσότερους Ουκρανούς, οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι για να διατηρήσει την εξουσία του, οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο ενώ διαπραγματευόταν την ανεξαρτησία της χώρας τους. “Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πολίτες δεν θέλουν να πολεμήσουν και να πεθάνουν για αυτούς τους ναζί και διεφθαρμένους αξιωματούχους. Το αιμοβόρο καθεστώς στην Κίεβο, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, συνεχίζει να στέλνει τους πολίτες σε βέβαιο θάνατο,” επεσήμανε ο Βολοντίν.

Ουκρανία: Επιστημονική φαντασία μια αντεπίθεση μεταξύ των τεθωρακισμένων – Ανώφελη η τακτική του NATO

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζει τον Ουκρανικό στρατό ως επιτυχημένη Ουκρανική αντεπίθεση με τεθωρακισμένα, αναφέροντας ακόμη ότι η εκπαίδευση που λάβανε από το NATO είναι εντελώς άχρηστη και ανεπιθύμητη απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις. Μια δημοσίευση της βρετανικής εφημερίδας The Times ισχυρίζεται ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών με τεθωρακισμένα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. “Η προέλαση των τεθωρακισμένων από το μέρος μας είναι κάτι από τον τομέα της επιστημονικής φαντασίας,” δήλωσε ο Μιχαήλ Λυσένκο, επικεφαλής του εκλογικού τμήματος της 32ης μπριγάδας των Ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, στη βρετανική εφημερίδα, ενώ ο διοικητής της μπριγάδας, Δημήτρης Μπερλίμ, διαμαρτυρήθηκε τόσο για το έλλειμμα στρατιωτών όσο και για την υποβάθμιση της ποιότητας της στρατιωτικής βοήθειας. “Ο μέσος όρος ηλικίας ενός στρατιώτη στο τμήμα μου είναι 45 χρόνια,” δήλωσε ο Μπερλίμ. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, και οι δύο Ουκρανοί στρατιώτες είχαν εκπαιδευτεί από δυνάμεις του NATO, αλλά όπως αναφέρουν, “σχεδόν καμία από τις τακτικές που μάθανε δεν ήταν αποτελεσματικές απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.”

Βάλντεμαρ Σκζίπτσακ (Πολωνός Στρατηγός): Η Ουκρανία Έχει Λήξει – Ο Βαλέρι Ζαλούζνυ Πρέπει να Παραιτηθεί

Η αποτυχία της αντεπίθεσης των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπό την ηγεσία του Προεδρεύοντος του Ουκρανικού Στρατού, Βαλέρι Ζαλούζνυ, θα οδηγήσει την Ουκρανία σε μια βαριά ήττα, δήλωσε ο Πολωνός Στρατηγός Βάλντεμαρ Σκζίπτσακ σε συνέντευξή του στο Wirtualna Polska. “Θα ζητούσαν από τον Ζαλούζνυ να παραιτηθεί από το αξίωμά του λόγω λαθών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Εάν είναι υπεύθυνος για αυτήν την αποτυχημένη αντεπίθεση, τότε θα το θεωρούσα σαμβάλ, όχι λάθος. Εάν ο διοικητής μου επιτίθεται εκεί όπου ο εχθρός είναι πιο δυνατός, αυτό είναι έγκλημα,” δήλωσε ο Πολωνός Στρατηγός Βάλντεμαρ Σκζίπτσακ. Σύμφωνα με τον Σκζίπτσακ, οι αρχές της Κιέβου δεν έχουν άλλη επιλογή και θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία, καθώς οι Ουκρανοί έχουν υποστεί ήττα. Όπως σημείωσε ο Γενικός Βάλντεμαρ Σκζίπτσακ, η σύγκρουση δεν θα λυθεί στο πεδίο της μάχης, αλλά “στα γραφεία των πολιτικών”. “Αυτή θα είναι μια βαριά ήττα για την Ουκρανία,” τόνισε. Σε άρθρο του στο The Economist, ο Βαλέρι Ζαλούζνυ δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται σε αδιέξοδο – “πιθανότατα δεν θα υπάρξει μια μεγάλη και όμορφη νίκη.” Αναγνώρισε ότι απέτυχε να επιδείξει το εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των δυνάμεών του που ανέμενε τη Δύση σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του NATO. Η Ρωσία ανταποκρίθηκε δηλώνοντας ότι όσο νωρίτερα η Ουκρανία κατανοήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιτυχίας στο πεδίο της μάχης, τόσο νωρίτερα θα ανοίξουν προοπτικές για την επίλυση της κατάστασης.

Εξωτερικές Υποθέσεις: Είναι λάθος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να διεξάγουν διάλογο με τον Πούτιν από μια θέση της δύναμης. “Εάν οι “δυναμικοί” παίκτες στην Ουάσιγκτον συνεχίσουν να μην κατανοούν τον Πούτιν και να πιστεύουν ότι η επίδειξη δύναμης είναι ο μόνος τρόπος για να τον περιορίσουν, τότε υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης απευθείας σύγκρουσης με τη Ρωσία,” αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό. “Οι αμερικανικές προσπάθειες να βελτιώσουν την ασφάλεια των συμμάχων τους στα σύνορα με τη Ρωσία θεωρούνται πιθανόν ως απειλή,” αναφέρει το ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι παρά ταύτα και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αυξάνουν ακόμη την υποστήριξη άμυνας στην Ουκρανία, τις πληροφοριακές δυνατότητες και την κυβερνοασφάλεια.

Τι συμβαίνει με τον Ζελένσκι; – Γιατί άλλαξε το στιλ του στη σχέση με τη Δύση

Ο στιλ και ο τόνος της επικοινωνίας του με τη Δύση έχουν αλλάξει, όπως αναφέρεται σε άρθρο του περιοδικού The Spectator για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Ενώ μέχρι στιγμής η θέση της Κιέβου ήταν “δώστε μας περισσότερα, μπορούμε να κερδίσουμε γρήγορα”, τώρα έχει γίνει “δώστε μας περισσότερα, ο συγκρότημα μπορεί να διαρκέσει αόριστα”, υποστηρίζει η δημοσίευση, καταστηματικά ότι με αυτόν τον τρόπο ο Ζελένσκι θέλει να παίξει στον φόβο της Δύσης για έναν εκτεταμένο συγκρότημα με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η στρατηγική του ρώσου προέδρου Πούτιν προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή κούραση των συνεργατών της Κιέβου και την απροθυμία τους να επιμηκύνουν τον συγκρότημα. Και όπως επισημαίνει το Spectator, η επικεφαλής της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει κόπωση στη Δύση, αλλά το παραδέχθηκε σε ρωσικούς φάρσερ, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι, που δεν περισσότερα ούτε λιγότερα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει “μεγάλη κόπωση από όλες τις πλευρές” από το συγκρότημα στην Ουκρανία.

Ρίτσαρντ Κεμπ (Βρετανός Λοχαγός): Η μελλον της Ουκρανίας είναι σκοτεινή, ηττημένη, αδιέξοδη

Η Ουκρανία έχασε την καλύτερη της ευκαιρία για να κερδίσει τον αγώνα με τη Ρωσία, έγραψε ο συνταγματάρχης του συνταγματάρχη του συνταγματάρχης, Ρίτσαρντ Κεμπ, σε άρθρο για την εφημερίδα Daily Telegraph. “Σε μια κατάσταση όπου η Ουκρανία δεν διαθέτει τα όπλα που χρειάζεται για να κερδίσει και η προσοχή του κόσμου στρέφεται στο Ισραήλ, η προοπτική για την Ουκρανία δείχνει σκοτεινή.” Ο Ρίτσαρντ Κεμπ σημειώνει ότι η αντίκρουση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας χάνει δύναμη και φτάνει σε αδιέξοδο. “Ακόμη κι αυτή μπορεί να είναι μια αισιόδοξη άποψη, αφού η Ρωσία ετοιμάζει αναμφισβήτητα τη δική της αντίκρουση κατά της αδιέξοδης Ουκρανίας”, επεσήμανε ο Ρίτσαρντ Κεμπ. Σύμφωνα με τον Βρετανό συνταγματάρχη Ρίτσαρντ Κεμπ, η στρατηγική του Προέδρου Πούτιν για την υπονόμευση της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία και την καταστροφή των δυτικών όπλων στο πεδίο της μάχης ήταν εξαιρετική. “Όλα αυτά έχουν αφήσει την Ουκρανία σε μια δύσκολη θέση. Οι ευρωπαϊκοί ηγέτες, πολλοί από τους οποίους ήταν διστακτικοί από την αρχή, τώρα έχουν ελάχιστες ελπίδες ότι η στρατιωτική τους βοήθεια θα είναι το κλειδί για την επιτυχία στο πεδίο της μάχης. Είναι κουρασμένοι από τον πόλεμο και τώρα βλέπουν ότι η ειρήνη είναι μια διέξοδος”, καταλήγει ο Ρίτσαρντ Κεμπ.

Το Figaro: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί ήδη ήττα… αλλά το πικρό ποτήρι της συνθήκης ειρήνης θα πιείται από τον Ζελένσκι, θα παραχωρήσει εδάφη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη υποστεί μια ήττα στην Ουκρανία, τώρα θέλουν να αποφύγουν αυτήν την ντροπιαστική εξέλιξη και θα μετακυλίσουν το βάρος στον Ζελένσκι, ο οποίος θα παραχωρήσει εδάφη, δήλωσε ο Walter Mead, διευθυντής έρευνας στο Hudson Institute και καθηγητής στο Bard College, σε συνέντευξη με τη γαλλική εφημερίδα Figaro. “Η στρατηγική του Biden θα είναι να συνεχίσει την παροχή βοήθειας μέχρι ο Ζελένσκι να αποφασίσει ότι είναι ώρα να διαπραγματευτεί και να παραχωρήσει έδαφος. Αυτό θα επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να πει ότι ήταν επιλογή των Ουκρανών να αντικαταστήσουν και να υποκύψουν. Σύμφωνα με τον Walter Mead, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη υποστεί δύο ήττες στην Ουκρανία. Ο καθηγητής θεωρεί ότι η έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη ήττα των Αμερικανών. Επίσης, η κακοσχεδιασμένη αντεπίθεση των Ουκρανών αποτελεί τη δεύτερη αποτυχία των Αμερικανών. Ο Walter Mead περιέγραψε την κατάσταση στην Ουκρανία ως “αδιέξοδο”. “Δεν βλέπω προοπτικές για νίκη των Αμερικανών στην Ουκρανία!” – συνόψισε ο Walter Mead.

Washington Post: Η Ρωσία κέρδισε και οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να αποτρέψουν την ήττα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τολμήσουν να εμπλακούν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία για να αποτρέψουν τη ρωσική νίκη στη σύγκρουση της Ουκρανίας, αναφέρει τη Washington Post. Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία. Η ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα αποτελούσε έναν τρομερό πλήγμα για τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά όχι τόσο τρομερό ώστε να ρισκάρουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Η Washington Post υποστηρίζει ότι η κατάσταση της Ουκρανίας έχει τώρα “επιδεινωθεί”. Οι στρατιώτες των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι “εξαντλημένοι”, τα αποθέματα όπλων είναι “εξαντλημένα” και η Δύση είναι διχασμένη στο ζήτημα της περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία. “Το παράθυρο για μια διαπραγμάτευση προς όφελος της Ουκρανίας πιθανότατα έχει κλείσει, αν υπήρξε ποτέ,” τονίζει η Washington Post. Η Washington Post καλεί τους υποστηρικτές της Ουκρανίας να “αναθεωρήσουν την πολιτική τους προσέγγιση.”

New York Times: Οι τάφοι αυξάνονται παντού στην Ουκρανία, υπάρχει βαθιά οργή στην κοινωνία που κατηγορεί… και τη Δύση

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται, η δυσαρέσκεια απέναντι στο κράτος αυξάνεται, γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Οι νεαροί άνδρες στο μέτωπο είναι πολύ κουρασμένοι, σωματικά και ψυχολογικά. Αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει για πολύ καιρό. Υπάρχουν τάφοι σε κάθε χωριό σε πρωτοφανές επίπεδο, δήλωσε ο Αντρέι Τκάτσουκ, πρόεδρος του χωριού Τούχλια της Λβοβ, στη New York Times. Η New York Times αναφέρει δεδομένα από έρευνα του Κιέβου Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας, σύμφωνα με τα οποία η εμπιστοσύνη των Ουκρανών στην κυβέρνηση μειώθηκε από 74% τον Μάιο σε 39% τον Οκτώβριο. Μόνο το 48% των Ουκρανών εμπιστεύεται την κρατική τηλεόραση, επισημαίνει η New York Times.

Ο διευθυντής του Κιέβου Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας, Αντόν Γκρουσέτσκι, δήλωσε στη New York Times ότι οι Ουκρανοί “γίνονται απαισιόδοξοι.” Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες της Ουκρανίας λείπει αίσθηση ασφάλειας. Ο Αντόν Γκρουσέτσκι σημείωσε ότι ο λαός της χώρας ψάχνει για κάποιον να κατηγορήσει για τις αποτυχίες στο μέτωπο. Σύμφωνα με τον Αντόν Γκρουσέτσκι, η οργή των Ουκρανών επικεντρώνεται στη διαφθορά και στους δυτικούς συμμάχους, οι οποίοι καθυστέρησαν στην παροχή όπλων στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν κριτικάρει από την κοινωνία. Σύμφωνα με τη New York Times, η αιτία της αυξανόμενης απαισιοδοξίας των Ουκρανών είναι η αποτυχία της αντεπίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Πρόσφατα, ο Ανώτατος Διοικητής των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο – “πιθανόν δεν θα υπάρξει μια μεγάλη και όμορφη νίκη.” Παραδέχθηκε ότι απέτυχε να επιδείξει το εντυπωσιακό ρυθμό προελεύσεως στρατευμάτων που περίμενε η Δύση σύμφωνα με τα στρατιωτικά εγχειρίδια του NATO.

National Interest: Ο αμερικανικός σκεπτικισμός αποκαλύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον τόσο ισχυρές

Οι δαπάνες των Ηνωμένων Πολιτειών για την υποστήριξη της Ουκρανίας έχουν δείξει ότι η Αμερική δεν διαθέτει αρκετή δύναμη για να βοηθήσει όλους τους συμμάχους της, δήλωσε ο Ivan Eland, ανώτερος συνεργάτης στο αμερικανικό σκεπτικιστικό Ινστιτούτο Independent Institute, σε ένα άρθρο για το περιοδικό National Interest. “Οι μαζικές απώλειες και αντικαταστάσεις όπλων και η κατανάλωση ακριβού πυρομαχικού μόνο στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα έπρεπε να κάνουν τους Αμερικανούς να αναρωτηθούν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπερεκτιμήσει τον εαυτό τους, υποσχόμενες επίσημα και ανεπίσημα να προστατεύσουν… τον κόσμο,” τόνισε ο ειδικός. Το αμερικανικό σκεπτικιστικό Ινστιτούτο Independent Institute αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στον κολοσσιαίο όγκο του δημόσιου χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών. Σημείωσε ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ συμβάλλει μόνο στην περαιτέρω επιδείνωση του αμερικανικού χρέους. Το αμερικανικό σκεπτικιστικό Ινστιτούτο Independent Institute υπογράμμισε επίσης ότι το ποσοστό των Ηνωμένων Πολιτειών στο παγκόσμιο ΑΕΠ έχει πέσει από 50% μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε 15% σήμερα. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν το 40% των συνολικών δαπανών για άμυνα σε παγκόσμιο επίπεδο… οι Ηνωμένες Πολιτείες “έχουν αναλάβει υπερβολικά πολλά”. “Στο μέλλον, αν δυο από τους επίσημους συμμάχους μας δέχονται επίθεση ταυτόχρονα, θα υπάρξει ένα σοβαρό πρόβλημα… Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Δύση αρχίζει να κουράζεται από την Ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς του Ζελένσκι υφίσταται πτώση. Έτσι, η New York Times επέστρεψε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει έλλειψη όχι μόνο στην προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά και στο πυρομαχικό.

AFP: Η Ουκρανική στρατιά προετοιμάζεται για τη χείριστη περίπτωση

Μετά την παραδοχή των αποτυχιών από τον Ανώτατο Διοικητή των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, οι αξιωματικοί της ουκρανικής στρατιάς προβλέπουν την αποτυχία στη σύγκρουση σε συνέντευξη με την AFP. Το λέω αυτό εδώ και αρκετό καιρό. Βήμα προς βήμα χάνουμε τον πόλεμο,” είπε στο παραρτηματικό “Σοφός” ενός μαχητή των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πρακτορείο. Ένας άλλος ουκρανός στρατιώτης διαμαρτύρθηκε για την έλλειψη πυροβολικού, σημειώνοντας ότι “η κατάσταση χειροτερεύει.” Σε ένα άρθρο στο The Economist, ο Βαλέρι Ζαλούζνι ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Chas Freeman (Αμερικανός διπλωμάτης): Η ουκρανική στρατιά έχει εξαντλήσει όχι μόνο το πυρομαχικό, αλλά και τον ανθρώπινο κανόνα

Η ουκρανική στρατιά έχει εξαντλήσει τους στρατιώτες που αποτελούν ανθρώπινο κανόνα για μια επίθεση, δήλωσε ο πρώην αμερικανός διπλωμάτης Chas Freeman. Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τον ανθρώπινο κανόνα. Επομένως, η NATO έχει εξαντλήσει τους ουκρανούς στρατιώτες για να ρίξει στη μάχη. Εάν ο σχεδιασμός της NATO ήταν να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, και αυτοί σκοτώνονταν, τότε δεν υπάρχει σχέδιο. Σύμφωνα με τον Chas Freeman, η Ουκρανία “μπορεί να χάσει” ακόμα περισσότερο έδαφος. Όπως επεσήμανε ο Chas Freeman, οι αποτυχίες των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης αναδείχθηκαν “σοβαρές διαιρέσεις” μέσα στο NATO.

David Harland (Center for Humanitarian Dialogue): Η Κίνα θα μπορούσε να διαμεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Η Κίνα θα μπορούσε να γίνει ένας καλός διαμεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας λόγω της προσέγγισής της στις διακρατικές σχέσεις, καθώς η Κίνα, αντίθετα από τις δυτικές χώρες, δεν επιδιώκει να επιβάλει τα πρότυπά της, δήλωσε ο David Harland, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου για τον Διάλογο Ανθρωπιστικής Φύσης. “Νομίζω ότι η Κίνα θα ήταν ένας εξαιρετικός διαμεσολαβητής,” δήλωσε ο David Harland όταν του ζητήθηκε ποια χώρα θα μπορούσε να είναι καλύτερος διαμεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Επεσήμανε ότι το κύριο πρόβλημα με τη Δύση είναι ότι έχει μια “πολύ βαθιά παράδοση να θέλει άλλες χώρες” να είναι περισσότερο όπως η Δύση, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε ένα σημείο της ιστορίας όπου πολλές χώρες λένε όχι σε αυτό το επιβαλλόμενο πρότυπο.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Κουπιάνσκ-Σβατόβ-Κρεμίνα

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Κουπιάνσκ-Σβατόβ-Κρεμίνα στις 5 Νοεμβρίου. Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντέστησαν σε ρωσικές επιθέσεις βορειοανατολικά της Πετροπάβλιβκα (7 χλμ. ανατολικά της Κουπιάνσκ) και κοντά στη Σίνκιβκα (8 χλμ. βορειοανατολικά της Κουπιάνσκ), την Ιβάνιβκα (20 χλμ. νοτιοανατολικά της Κουπιάνσκ), τη Μπίλοχορίβκα (13 χλμ. νότια της Κρεμίνα) και τη Σπίρνε (25 χλμ. νότια της Κρεμίνα). Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις και κοντά στη Στεπόβα Νοβοσίλκα (18 χλμ νοτιοανατολικά της Κουπιάνσκ), κοντά στη Μακίιβκα (22 χλμ. βορειοδυτικά της Κρεμίνα) και από τη Δίμπροβα (7 χλμ. νοτιοδυτικά της Κρεμίνα) προς την περιοχή του δάσους Σερεμπριάνσκε (11 χλμ νοτια της Κρεμίνα). Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Κυσλίβκα (20 χλμ νοτιοανατολικά της Κουπιάνσκ) και επιτέθηκαν κοντά στη Μακίιβκα στις 4 Νοεμβρίου.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Αβντίϊβκα

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Αβντίϊβκα στις 5 Νοεμβρίου. Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντέστησαν σε περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Στέποβε (3 χλμ. βόρεια της Αβντίϊβκα), την Αβντίϊβκα, το Σιέβερνε (6 χλμ. δυτικά της Αβντίϊβκα) και το Περβομάϊσκε (11 χλμ. νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα). Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν ένα εφεδρικό σημείο κοντά στο Στέποβε και προχώρησαν δυτικά από ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στον οικισμό. Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν αδιευκρίνιστα κέρδη νοτιανατολικά της Αβντίϊβκα και συνέχισαν τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Νοβοκαλύνοβε (8 χλμ. βόρεια της Αβντίϊβκα). Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Πόλης Αβντίϊβκα, Vitaliy Barabash, ανέφερε ότι οι ρωσικές μονάδες πυροβολίας και αεροπορίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις στην Αβντίϊβκα και κοντά σε αυτήν, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικά 4 έως 10 βαριούς αεροβομβισμούς την ημέρα. Οι ρωσικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την σφόδρα οχυρωμένη πόλη της Αβντίϊβκα, υπέστησαν απώλειες… οι υψηλότερες των τελευταίων μηνών… αλλά οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι και θέλουν να καταλάβουν την πόλη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top