Κιβωτός του Κόσμου: Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα ασκήθηκε στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα ασκήθηκε στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται!

Η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, ενός εργαζομένου στην Κιβωτό του Κόσμου κι ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού.
Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έπειτα από πολύμηνη έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό του Κόσμου» προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η πρεσβυτέρα κατηγορείται ότι έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις, ενώ και στους δυο αποδίδεται το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ταυτόχρονα, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση αφού -σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας- ένα μέρος του μισθού του (30.000 ευρώ) φαίνεται πως επέστρεφε στην οργάνωση. Για το ίδιο αδίκημα διώκεται κι ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού καθώς στη θυρίδα του σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων και αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται χωρίς όμως οι απαντήσεις τους να πείσουν τον Εισαγγελέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ. Το ποσό αυτό φέρεται να σχετίζεται με την αγορά από το ζεύγος ενός ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επιπλέον, εμφανίζονται εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά, με τον εισαγγελέα να κρίνει πως τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.
Το αδίκημα της υπεξαίρεσης συνίσταται στα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται το προσεχές διάστημα να καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top