Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Αν αύριο ζητήσει κάποιος να κάνει γάμο με το δέντρο ή το κατοικίδιό του θα πούμε ναι;»

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Αν αύριο ζητήσει κάποιος να κάνει γάμο με το δέντρο ή το κατοικίδιό του θα πούμε ναι;»

«Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον γάμο ως μυστήριο ενώ το κράτος ως απλή σύμβαση»

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που προωθεί η κυβέρνηση, είπε πως «αν αύριο ζητήσει κάποιος να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βράχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο;».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά για το επίμαχο ζήτημα:

«Η άποψή μου είναι αυτό που διδασκόμαστε από τους Αγίους Πατέρες μας. Ο γάμος έχει οριοθετηθεί και από το ρωμαϊκό δίκαιο. Γάμος εστί ένωσις ανδρός και γυναικός. Από αυτόν τον ορισμό η Εκκλησία δεν μπορεί να φύγει.

Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον γάμο ως μυστήριο ενώ το κράτος ως απλή σύμβαση. Αυτή η διαφορετική προσέγγιση του γάμου δημιουργεί και την διαφορά στην οπτική. Για αυτό δεν αναγνωρίζουμε και τον πολιτικό γάμο στα ετερόφυλα ζευγάρια».

Συμπλήρωσε πως «υπάρχει η δυνατότητα του συμφώνου συμβίωσης σε κρατικό λειτουργό. Η διεκδίκηση του γάμου οφείλεται στο ότι ο χαρακτηρισμός μίας σχέσης ως γάμου συνεπάγεται την απόκτηση τέκνων. Είναι μία κερκόπορτα για να πάμε στην τεκνοθεσία».

Mάλιστα, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος τόνισε πως «αν αύριο ζητήσει κάποιος να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βράχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο; Πού θα σταματήσουμε το ξεχείλισμα του όρου “γάμος”;»

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top