Πάνω από 1 στους 6 Έλληνες αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις

Πάνω από 1 στους 6 Έλληνες αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις

Το 2022, η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στην ΕΕ (16,7%), οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις λόγω υψηλού κόστους, μεγάλης απόστασης ή μεγάλης λίστας αναμονής, σύμφωνα με δεδομένα της Eurostat. Η Ελλάδα, μαζί με τη Φινλανδία και τη Ρουμανία, είναι ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε ιατρικές εξετάσεις, είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων, είτε λόγω μεγάλης λίστας αναμονής, είτε λόγω απόστασης.

eurostat

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα (16,7%), η Φινλανδία (9,6%), η Ρουμανία (7,9%) και η Λετονία (7,1%) αναφέρουν τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ η Γερμανία (0,5%), η Τσεχία (0,3%) και η Κύπρος (0,1%) έχουν τα χαμηλότερα. Το ποσοστό αυτών που κινδυνεύουν από φτώχεια και αναφέρουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες είναι διπλάσιο (6,1%) σε σχέση με εκείνων που δεν κινδυνεύουν (2,8%).

Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται σε όλη την ΕΕ, εκτός από την Ισπανία και την Ολλανδία. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι 14,5 μονάδες υψηλότερο μεταξύ των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια (28,8%) σε σύγκριση με τους μη κινδυνεύοντες (14,3%).

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top