Δημόσια νοσοκομεία: Τρίωρη διακοπή εργασίας για απογευματινές χειρουργεία στις 27 Μαρτίου

Δημόσια νοσοκομεία: Τρίωρη διακοπή εργασίας για απογευματινά χειρουργεία στις 27 Μαρτίου

“Παρά την εισαγωγή των απογευματινών επί πληρωμή ιατρείων, η αναμονή για τα πρωινά ραντεβού δεν μειώθηκε.”

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, τα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι, εστιάζοντας στα απογευματινά χειρουργεία.

Καταδικάζουν επίσης τη διαδεδομένη άποψη ότι η εισαγωγή των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων θα βελτιώσει την πρόσβαση στα δωρεάν πρωινά ραντεβού.

Αναλυτικά το τι υποστηρίζουν για τα απογευματινά χειρουργεία:

«Είναι ψέμα ότι με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία θα μειωθεί η αναμονή για τα πρωινά δωρεάν χειρουργεία. Με τα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία δεν μειώθηκε η αναμονή των πρωινών ραντεβού, δεν ενισχύθηκε το δημόσιο σύστημα Υγείας. Είναι ψέμα ότι ο ανταγωνισμός δημόσιου – ιδιωτικού τομέα θα ωφελήσει το Δημόσιο.

Τρανό παράδειγμα τα ακτινοδιαγνωστικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων, ο “μαγνήτης” για χρόνια της απογευματινής λειτουργίας των νοσοκομείων, τα οποία είναι τραγικά υποστελεχωμένα, με αποτέλεσμα οι γνωματεύσεις να ανατίθενται με το “αζημίωτο” σε ιδιωτικές εταιρείες. Μοναδικά ωφελημένα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία πραγματοποιήθηκαν μόνο το 2019, το 75-90 % των απεικονιστικών εξετάσεων, ενώ στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων μόλις το 5%.

Δραστικός περιορισμός των υπηρεσιών που θα παρέχονται δωρεάν, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών των ασθενών. Υγεία ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα για τους πολλούς και προνόμιο για λίγους. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και όχι η μείωση της λίστας αναμονής, η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top