Η Ρωσία εκμεταλλεύεται εικόνες ακρίβειας από αμερικανικούς δορυφόρους για να χτυπήσει ουκρανικούς στόχους!

Η Ρωσία εκμεταλλεύεται εικόνες ακρίβειας από αμερικανικούς δορυφόρους για να χτυπήσει ουκρανικούς στόχους!

Πώς η Μόσχα αποκτά αμερικανικά δεδομένα

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του γερμανικού δικτυακού μέσου «NTV», οι Ρώσοι χρησιμοποιούν εικόνες από αμερικανικούς δορυφόρους για να κατευθύνουν επιθέσεις κατά ουκρανικών στόχων.

Τα δορυφορικά αυτά δεδομένα εξυπηρετούν τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία στην αναγνώριση των θέσεων των στρατιωτών.

Οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι η Ρωσία στηρίζει τις αεροπορικές της επιθέσεις με κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους cruise χρησιμοποιώντας αμερικανικές δορυφορικές εικόνες.

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο εκπρόσωπο του ουκρανικού Στρατού, ο αριθμός των επιδρομών που βασίζονται σε αμερικανικές δορυφορικές εικόνες είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να θεωρηθεί απλή σύμπτωση.

Οι εικόνες τραβιούνται από τους δορυφόρους και χρησιμοποιούνται για τον στόχο και την εκτέλεση αεροπορικών επιθέσεων. Σε μερικές περιπτώσεις, η έκταση της ζημιάς ελέγχεται μέσω επαναλαμβανόμενων εικόνων από διαφορετικούς δορυφόρους.

Ωστόσο, η ύπαρξη αυτών των δορυφορικών εικόνων ανακοινώθηκε ότι θα περιοριστεί, καθώς εταιρείες όπως η Planet και η Maxar αποφάσισαν να σταματήσουν κάθε συναλλαγή με ρωσικές οντότητες ή τρίτα μέρη που πωλούν δορυφορικές εικόνες στη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, πολλοί κατηγορούν τον Έλον Μασκ για το να επιτρέπει στη Ρωσία να αποκτά δορυφορικές εικόνες μέσω του Starlink.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top