Πώς εξηγείται η ξαφνική συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός;

Πώς εξηγείται η ξαφνική συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός;

Στο πλαίσιο της “Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία 2023”, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδρύματα συζήτησαν το θέμα της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού ως πρόβλημα για τον πλανήτη. Ορισμένοι εκφράζουν ανησυχία για τις δηλώσεις ανθρώπων εξουσίας που θεωρούν την αύξηση αυτή και την οικονομική ανάπτυξη ως προβλήματα για το κλίμα. Συζητήθηκε η ενδεχόμενη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ενώ σημαντική θεματολογία αποτέλεσε η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως παγκόσμιου φορέα εξουσίας. Ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν ανέδειξε ειδικά το “πληθυσμιακό πρόβλημα”.

«Όταν ο πληθυσμός της Γης φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια – όπως προβλέπεται να συμβεί το 2050 ο κόσμος δεν θα είναι πλέον βιώσιμος», ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι πριν από λίγους μήνες.

«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις για την υγεία, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε δύσκολα παγκόσμια προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι συγκρούσεις, η πληθυσμιακή αύξηση και η αστικοποίηση».

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις κατηγορώντας αφρικανικές χώρες για την «μη βιώσιμη» αύξηση του πληθυσμού, προβλέποντας καταστροφικές ξηρασίες και πλημμύρες. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κομμισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξέφρασε παρόμοιες ανησυχίες για την αύξηση του πληθυσμού σε πρόσφατες δηλώσεις της στον «Όμιλο της Ρώμης», ένα επιδραστικό φόρουμ όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τις ζωές όλων.

«Αν κοιτάξουμε πίσω, λίγο περισσότερο από 50 χρόνια πριν, ο “Όμιλος της Ρώμης” και, η ομάδα ερευνητών του “MIT”, είχαν δημοσιεύσει την έκθεση των ορίων ανάπτυξης.

Χαρτογραφούσε την αλληλεπίδραση μεταξύ της αύξησης του πληθυσμού, της οικονομίας, και του περιβάλλοντος.

Και έφθασε πριν 50 χρόνια σε ένα δραστικό  συμπέρασμα: ‘Να σταματήσει την οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, αλλιώς ο πλανήτης μας δεν θα αντεπεξέλθει’.

Και όπως γνωρίζετε αυτή η έκθεση πυροδότησε μια μακρά διαμάχη, -για  παράδειγμα, σχετικά με το ρόλο της νέας τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Με βάση λοιπόν αυτές τις δηλώσεις αυτό σημαίνει:

Ότι θα αναπτυχθούν νομικά πλαίσια προς την μείωσή των πληθυσμών και προς αποτροπή των γεννήσεων.

Ότι θα πέσει πάρα πολύ το βιοτικό επίπεδο όλων.

Ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος των εισοδημάτων των ανθρώπων για να ελέγχεται που τα ξοδεύουν και να υπάρχει περιορισμός στην χρήση τους και γι’ αυτό τον λόγο σχεδιάζεται η κατάργηση των μετρητών και η εισαγωγή των ψηφιακών δολαρίων και ευρώ (στην ουσία θα πρόκειται για χρήση λογισμικού).

Ότι θα επιβληθούν «σκληρές» αν όχι εξοντωτικές φορολογίες με βάση το «ατομικό ίχνος άνθρακα» του καθενός, δηλαδή πόσο συμβάλλει η παρουσία του κάθε ατόμου ξεχωριστά στην… κλιματική αλλαγή.

Πολλοί αναρωτιούνται εάν και η εκτεταμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δεν κρύβει ουσιαστικά άλλους σχεδιασμούς από πίσω.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει σχεδόν όλες τις… δουλειές.

Χωρίς δουλειές ποια θα είναι η χρησιμότητα των ανθρώπων; Γιατί όταν κάποιος παύει να είναι χρήσιμος, σε τι μετατρέπεται; Σε… αναλώσιμο με ότι κι αν σημαίνει αυτό.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top