Στόχος επίθεσης με πυραύλους ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Στόχος επίθεσης με πυραύλους ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα

Ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία νήσων Μάρσαλ δέχτηκε επίθεση με πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα πλοίο μπαλκ κάριερ, που μεταφέρει χύδην φορτίο στα αμπάρια του και φαίνεται να δέχτηκε επίθεση τουλάχιστον από δύο πυραύλους μέσα σε 20 λεπτά στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης. Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top