Τραγωδία στα Τέμπη: Εγκρίθηκε με 266 ψήφους η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής

Τραγωδία στα Τέμπη: Εγκρίθηκε με 266 ψήφους η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής

Με 266 ψήφους υπέρ σε σύνολο 298 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η πρόταση, ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».

Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τα γεγονότα στα Τέμπη θα αποτελείται από 31 μέλη. Η σύνθεσή της θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη κάθε πολιτικού κόμματος, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών, προσφέροντας έτσι ισορροπημένη εκπροσώπηση στο έργο της.

Η επιτροπή που διερευνά τα γεγονότα στα Τέμπη προσδιορίζει ότι οι εργασίες της θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα, με δυνατότητα παράτασης, εάν αυτό αιτηθεί από την ίδια επιτροπή. Η επικέντρωση της εξεταστικής επιτροπής στρέφεται κυρίως σε θέματα πολιτικών ευθυνών, και το αναμενόμενο πόρισμα θα πρέπει να παρουσιαστεί εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Η συζήτηση στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, καθώς αντικείμενο αντιπαράθεσης ήταν η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση των Τεμπών. Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε την πρόταση, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα δέχτηκε επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι προτείνουν την εξέταση των παραλείψεων από το 1997 έως σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και το ΠΑΣΟΚ.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top