Τραγωδία στα Τέμπη: Εγκρίθηκε με 266 ψήφους η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής

Τραγωδία στα Τέμπη: Εγκρίθηκε με 266 ψήφους η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής

Με 266 ψήφους υπέρ σε σύνολο 298 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η πρόταση, ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».

Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τα γεγονότα στα Τέμπη θα αποτελείται από 31 μέλη. Η σύνθεσή της θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη κάθε πολιτικού κόμματος, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών, προσφέροντας έτσι ισορροπημένη εκπροσώπηση στο έργο της.

Η επιτροπή που διερευνά τα γεγονότα στα Τέμπη προσδιορίζει ότι οι εργασίες της θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα, με δυνατότητα παράτασης, εάν αυτό αιτηθεί από την ίδια επιτροπή. Η επικέντρωση της εξεταστικής επιτροπής στρέφεται κυρίως σε θέματα πολιτικών ευθυνών, και το αναμενόμενο πόρισμα θα πρέπει να παρουσιαστεί εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Η συζήτηση στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, καθώς αντικείμενο αντιπαράθεσης ήταν η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση των Τεμπών. Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε την πρόταση, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα δέχτηκε επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι προτείνουν την εξέταση των παραλείψεων από το 1997 έως σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και το ΠΑΣΟΚ.

Scroll to Top