Σύνορα Ελλάδας Τουρκιάς

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τμήμα της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης εξουδετερώθηκε στην περιοχή του Έβρου καθώς φέρονταν να προετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας

Στο επίκαιρο γεγονός στην Τουρκία δίνεται ιδιαίτερη σημασία, όπου αναφέρεται ότι στα σύνορα του Έβρου έγινε η εξουδετέρωση τεσσάρων υποτιθέμενων καμικάζι ατόμων, οι οποίοι κατάγονταν από την Ελλάδα και είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εντός της Τουρκίας.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναδημοσιεύει στο σημερινό της άρθρο με το θέμα του “Λαυρίου,” αναφέροντας την αποτελεσματική εξουδετέρωση επίδοξων ατόμων που είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν βομβιστικές αυτοκτονίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με το άρθρο, “4 άτομα που φέρονταν ως τρομοκράτες προσπαθούσαν να εισέλθουν από την Ελλάδα στην Τουρκία με σκοπό να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις, αντιμετώπισαν Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου. Οι τρομοκράτες απάντησαν με πυροβολισμούς και σκοτώθηκαν. Στους τρομοκράτες, καθώς και στην διαδρομή τους, ανακαλύφθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς.”

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υποψήφιοι καμικάζι προέρχονταν από το στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή βάση εκπαίδευσης και καταφυγής τρομοκρατικών οργανώσεων. Επιπλέον, το άρθρο αναφέρει ότι το στρατόπεδο Λαυρίου έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες τρομοκράτες και λειτουργεί ως πρώτη ευρωπαϊκή επιλογή για τρομοκράτες που δραπέτευσαν από την Τουρκία. Εκεί, οι τρομοκράτες λαμβάνουν εκπαίδευση στην κατασκευή εκρηκτικών και δραστηριοποιούνται σε επιθέσεις με εκρηκτικά. Προστίθεται ότι οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα πιθανότατα προήλθαν από το εν λόγω στρατόπεδο.”

Το άρθρο επίσης επισημαίνει ότι οι Τούρκοι στρατιώτες εποπτεύουν προσεκτικά τα σύνορα στον Έβρο ως μέρος των προσπαθειών για την καταπολέμηση της λαθραίας μεταναστευτικής διέλευσης. Στις 30 Οκτωβρίου, τα 4 άτομα συναντήθηκαν με τους τούρκους στρατιώτες και επιχειρούσαν να διασχίσουν τα σύνορα. Αν και αντέδρασαν με πυροβολισμούς, καταστάθηκαν ανίκητοι από τους Τούρκους στρατιώτες. Στον δρόμο τους εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Τέλος, το άρθρο αναφέρει ότι πηγές ασφαλείας ενημέρωσαν ότι τα τρία από τα τέσσερα άτομα που είχαν ταυτότητες εξωτερικού είχαν πιθανώς συνδέσεις με τον DHKP/C και ότι ένας εξ αυτών υποτίθεται ότι είχε λειτουργήσει ως οδηγός. Αποκαλύπτεται ότι ο οδηγός, ταυτοποιημένος πλέον, έχει ποινικό μητρώο λόγω ύποπτης συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι ειδικοί πυροτεχνουργοί ανέλαβαν την απενεργοποίηση των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στην αντίθετη πλευρά του Έβρου, ενώ τα πτώματα των 4 τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, διακομίστηκαν στη Δικαστική Ιατροδικαστική Υπηρεσία για αυτοψία και νεκροτομή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top