Η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε έκπληξη και συναισθηματική αντίδραση, καθώς περιείχε ένα σκληρό μήνυμα προς τις μητέρες των ατόμων που υπέστησαν βίαιες πράξεις, σφαγές και τεμαχισμούς κατά τη διάρκεια των συμβάντων με τα Εβραιόπουλα.

Η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε έκπληξη και συναισθηματική αντίδραση, καθώς περιείχε ένα σκληρό μήνυμα προς τις μητέρες των ατόμων που υπέστησαν βίαιες πράξεις, σφαγές και τεμαχισμούς κατά τη διάρκεια των συμβάντων με τα Εβραιόπουλα.

Στην επέτειο ενός μήνα από τη μαζική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Εβραϊκού λαού, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Politico, τονίζει την ανάγκη για “σκληρές αλήθειες” από τους συμμάχους του Ισραήλ ως απάντηση στην “επιθετική” δράση του Ισραηλινού στρατού (IDF) κατά της Χαμάς. Οι ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν ανησυχία για την “αναλογικότητα” των αντιποίνων στη Γάζα, καθώς ο Ισραηλινός λαός και το IDF αγωνίζονται για την επιβίωσή τους μετά τη μαζική επίθεση που δέχτηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Στη συγκεκριμένη δήλωση, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζει ανησυχία και θλίψη για τις σφαγές και τις βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς κατά του Εβραϊκού λαού. Επιπλέον, καταγγέλλει τις απάνθρωπες πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των βιασμών, των αποκεφαλισμών κοριτσιών, των ανθρώπων που έχουν καεί ζωντανοί, των τεμαχισμένων μωρών, και των ακρωτηριασμένων σωμάτων ηλικιωμένων.

Απευθύνει έκκληση προς τους ιατρούς και ιατροδικαστές του Ισραήλ, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην αναγνώριση των νεκρών, επισημαίνοντας την αποτρόπαια κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθώς διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να βοηθήσουν. Καταγγέλλει τον χρήστη ασθενοφόρων ως σφαγέα, ο οποίος χρησιμοποιεί ασθενοφόρα ως κάλυμμα για τις βάνδαλιστικές του επιθέσεις, ενώ επισημαίνει τις ανηλεούς τεχνικές που χρησιμοποιεί για να κρύβεται και να δρα χωρίς να διώκεται.

Τέλος, εστιάζει στις δηλώσεις των πολιτικών ηγετών, όπως ο Macron, η Ursula von der Leyen, και ο Justin Trudeau, κατηγορώντας τους ως δούλους του βαθύ κράτους και επικρίνοντας τις ανησυχητικές εξελίξεις πριν από εκλογές. Επισημαίνει επίσης την επιβολή λογοκρισίας και την υλοποίηση νοσηρής ατζέντας, ενώ αναφέρει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την προέλευση του ιού-βιόπλου.

Συνολικά, οι δηλώσεις αυτές φαίνεται να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου πολιτικής κριτικής και αποκάλυψης, εκφράζοντας αντίθεση προς τη σφαγή και τη βία που επικρατεί στην περιοχή.

Τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού προς τις μητέρες των βιασθέντων, σφαγιασθέντων, τεμαχισθέντων Εβραιόπουλων.

-Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει με αυτήν την πολύ, πολύ επιθετική στρατιωτική εκστρατεία, ναι, θα υπάρχει αυξημένη ανησυχία για την αναλογικότητα της ισραηλινής απάντησης. Μιλάω ως φίλος (άμα έχεις τέτοιους φίλους) του Ισραήλ και νομίζω ότι μερικές φορές οι φίλοι πρέπει να πουν σκληρές αλήθειες σε φίλους».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top