Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Συγκάλυψη στα Τέμπη - Ελλείψεις στην εθνική ασφάλεια»

Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Συγκάλυψη στα Τέμπη – Ελλείψεις στην εθνική ασφάλεια»

“Η φωνή μας ενώθηκε μαζί με αυτήν 1,3 εκατομμυρίου Ελλήνων.”

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητήθηκε το έγκλημα στα Τέμπη, με την Μαρία Καρυστιανού να καταθέτει αναφορά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών αναφέρθηκε στο ψήφισμα για την κατάργηση της άρσης ασυλίας των βουλευτών κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, δηλώνοντας πως “η φωνή μας ενώθηκε μαζί με αυτήν 1,3 εκατομμυρίου Ελλήνων.”

“Πέντε μέρες μετά τη σύγκρουση, μάζεψαν τα συντρίμμια και μπάζωσαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο,” υπογράμμισε η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα,” επεσήμανε.

“Ευχαριστούμε θερμά, λοιπόν, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ορθά και νηφάλια συναισθάνθηκε το κατεπείγον και μας δέχθηκε στη σημερινή ακρόαση,” συνέχισε.

“Προσβάλει τη μνήμη των νεκρών – Υπήρξε συγκάλυψη”

Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μία αλληλουχία κακών χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου,” τόνισε η Μαρία Καρυστιανού. Οπότε, παραδέχεται ότι δεν είναι απολύτως ασφαλής και είναι εντάξει με αυτό. Δεν έχουμε εθνική ασφάλεια, ούτε κανόνες. Ακόμη και μετά το δυστύχημα, όπως λέει η ευρωπαϊκή οδηγία, ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ“, τόνισε.

“Με λίγα λόγια, σήμερα μάς έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα αναφορικά με την ορθή λειτουργία των θεσμών”, σημείωσε ακόμη, με τους ευρωβουλευτές να «ξεσπούν» σε χειροκροτήματα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top