Τέμπη: "Να γίνει Αποκάλυψη Όλων των Στοιχείων" - Στη Βουλή Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη Δημιουργία Προανακριτικής Επιτροπής

Τέμπη: “Να γίνει Αποκάλυψη Όλων των Στοιχείων” – Στη Βουλή Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη Δημιουργία Προανακριτικής Επιτροπής

Στη συζήτηση επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη σύμβαση 717 στα τρένα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, επεσήμανε τις ενδείξεις για την τέλεση κακουργηματικής απιστίας από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Καταγγέλθηκαν παρατάσεις που οδήγησαν στη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου σε ποσοστό 68%, ενώ η πρόταση αφορά την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων από πολλούς υπουργούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την απόρριψη της πρότασης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Η συζήτηση περιλάμβανε επίσης την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Σε αντίδραση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε τον Βορίδη για παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της συνεδρίασης και η διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, με την απόρριψη να φαίνεται πιθανή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top