Ο Α. Μπλίνκεν ανακοινώνει: Τέλος των χρηματοδοτήσεων για την Ουκρανία - Προβληματισμός για την επιρροή των Μόσχα, Τεχεράνη και Πεκίνου

Ο Α. Μπλίνκεν ανακοινώνει: Τέλος των χρηματοδοτήσεων για την Ουκρανία – Προβληματισμός για την επιρροή των Μόσχα, Τεχεράνη και Πεκίνου

Τζον Κίρμπι: «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μπλίνκεν, παραδέχτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν πλέον χρήματα για να στηρίξουν την Ουκρανία, και πως δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να εγκρίνουν περισσότερη βοήθεια. Αυτή η αναγγελία δίνει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και την αναγκαιότητα να εξεταστούν προσεκτικά οι περιπτώσεις χρηματοδότησης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μπλίνκεν, ανέφερε ότι έως και το 90% των χρημάτων που διαθέτει η Ουάσιγκτον για βοήθεια στην Ουκρανία δαπανάται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η βοήθεια αυτή, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, ωφελεί αμερικανικές επιχειρήσεις, τοπικές κοινότητες, και ενισχύει την αμυντική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ.

Ο Μπλίνκεν επεσήμανε πως, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία, θα ωφελήσει τόσο Αμερικανούς όσο και επιχειρήσεις, ενισχύοντας παράλληλα συμμάχους και εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Επισήμανε επίσης ότι, διαφορετικά, Ρωσία, Ιράν και Κίνα θα επωφεληθούν από την έλλειψη βοήθειας.

Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας βοήθεια για την Ουκρανία και το Ισραήλ. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει “μαγικό δοχείο” από το οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια, και επεσήμανε τον σαφή σχεδιασμό των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της Ουκρανίας.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος των ΗΠΑ, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να καθιστούν τον χρόνο αντίπαλο και όχι σύμμαχο της Ουάσιγκτον.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top