Το σχεδιασμένο επεισόδιο με τη συμφωνία του Μ. Βορίδη ως πρόσχημα για το ν/σ τεκνοθεσίας ανηλίκων από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+

Το σχεδιασμένο επεισόδιο με τη συμφωνία του Μ. Βορίδη ως πρόσχημα για το ν/σ τεκνοθεσίας ανηλίκων από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επινοεί σχέδιο για την παράδοση ανήλικων ορφανών σε ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια, προκαλώντας διχασμό και αντιδράσεις. Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δηλώνει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, θέτοντας τον εαυτό του αντίθετο προς την πολιτική του κυβέρνησης. Ο Βορίδης προσφέρει άλλοθι για το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του παραδοσιακού ορισμού της οικογένειας. Παράλληλα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, κατακρίνει τη στάση του υπουργού Επικρατείας και υπογραμμίζει την αντίφαση με την πολιτική της κυβέρνησης. Η συζήτηση για το θέμα αποκαλύπτει εσωτερικές αντιθέσεις και προκαλεί ανησυχίες στην κοινή γνώμη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής καθώς προετοιμάζεται να παραδώσει ανήλικα ορφανά παιδιά σε ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια. Παράλληλα, παρουσιάζεται μία εσωτερική διχόνοια με τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, να χαρακτηρίζει το νομοθέτημα ως αντισυνταγματικό, προσφέροντας έτσι ένα άλλοθι για την αποχή του από την ψήφιση του νόμου. Ο Βορίδης επισημαίνει την ανάγκη για έναν διαφορετικό ορισμό της οικογένειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά, υποστηρίζοντας την αντισυνταγματικότητα του νομοθετήματος.

Ο κ. Βορίδης επαναλαμβάνει την χαρακτηριστική του άποψη σε δηλώσεις και σε κομματική εκδήλωση, εκθέτοντας τις εσωτερικές αντιφάσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, το Μαξίμου κάνει λες και δεν ακούει τίποτα, δείχνοντας ανοικτά αδιαφορία προς τις αντιφάσεις των υπουργών της.

Η αντιπολίτευση αντιδρά δυναμικά, εκμεταλλευόμενη την εσωτερική διχόνοια της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Βορίδη ότι δημόσια καταγγέλλει το νομοθέτημα ως αντισυνταγματικό, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση και εκμεταλλευόμενο την ευκαιρία για επικρίσεις κατά της κυβέρνησης.

Το παρανοϊκό νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ αποτελεί θέμα διαφοροποίησης μέσα στη ΝΔ, καθώς ορισμένοι υπουργοί εκφράζουν διαφορετικές απόψεις. Η αντιπολίτευση, ειδικά από την εκ δεξιών, βλέπει σε αυτό μία ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση και αποκρούει τις αντιφάσεις ως ένδειξη αδυναμίας και έλλειψης σαφούς κατεύθυνσης στην κυβέρνηση.

Οι ευρωεκλογές παρουσιάζονται ως μεγάλη ευκαιρία για την αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί τις αντιφάσεις και τις διχόνοιες εντός της ΝΔ, προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους ότι υπάρχει ανάγκη για μία πιο σταθερή και συνεκτική πολιτική στο εσωτερικό του κόμματος.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top