Ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι όλα θα είναι «κανονικά» από εδώ και στο εξής
Η κυβέρνηση είτε θέλει να το παραδεχτεί είτε όχι βρέθηκε να περνάει το εκτρωματικό ν/σ για την υιοθεσία ανήλικων παιδιών από «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+, με την βοήθεια της αντιπολίτευσης και να το στηρίζουν λιγότεροι από 120 κυβερνητικούς βουλευτές που είναι το κατώτερο όριο που θεσπίζει το Σύνταγμα για να μην χαθεί η «δεδηλωμένη».
Μάλιστα μετά την επίσημη επιβεβαίωση ότι ο βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης τελικά ψήφισε «όχι» και όχι «ναι» όπως τον είχαν καταμετρήσει, οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ γίνονται 106!
Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα, τι θα φέρει η επόμενη ημέρα για το κυβερνών κόμμα εντός του οποίου υπάρχει πλέον ένα σημαντικό «ρήγμα» τέσσερις μήνες πριν τις ευρωεκλογές.
Θα «αποτυπωθεί» αυτό στο εκλογικό σώμα; Γιατί το «ρήγμα» σε ότι αφορά το κόμμα της ΝΔ και τους ψηφοφόρους της είναι πολύ μεγαλύτερο.
Αυτό περιμένουν να δουν και οι «διαφωνούντες» και μάλιστα «αναίμακτα» καθώς οι ευρωεκλογές δεν αφορούν άμεσα την βουλευτική τους έδρα αλλά αφορούν το πολιτικό τους μέλλον.
Η συζήτηση στη Βουλή κυριαρχήθηκε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.
Κυριολεκτικά αποδόμησε όλη την λογική του νομοσχεδίου και των δηλώσεων του Κ.Μητσοτάκη σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τον τελευταίο.
Ο Α.Σαμαράς εκθέτει το ιδεολογικό πλαίσιο των διαφωνιών του “κονιορτοποιώντας” την λογική που αφορά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και που προώθησε ο νυν πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για το θέμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αλλά και για το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία. Άφησε επίσης αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Επίσης τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά στο δικαίωμα ενηλίκων αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών να έχουν μάνα και πατέρα. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» είπε.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Πρωθυπουργός ήταν απών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ΚΟ της ΝΔ, ενώ άλλαξαν και οι χρόνοι των ομιλιών τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη, ώστε να προηγηθούν εκείνης του πρώην Πρωθυπουργού.
Δύσκολα μπορεί ειπωθεί ότι το νομοσχέδιο πέρασε «αβρόχοις ποσί».
Τα 20 «όχι» και οι 31 αποχές, στην ουσία διαμορφώνουν την εικόνα στο εσωτερικό της ΚΟ και του κόμματος.
Ακόμα δεν απειλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά βάζει τα πράγματα σε «αναμονή», καθώς οι «διαφωνούντες» θα περιμένουν να δουν την «άποψη» της κοινωνίας σε πραγματικές εκλογές τουτέστιν στις ευρωεκλογές.
Το βέβαιο είναι ότι μέσω του Αντώνη Σαμαρά και όσων ταυτίζονται μαζί του, σχηματίζεται πλέον μία άτυπη, αλλά ηχηρή εσωκομματική αντίδραση στην πολιτική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε κεντρώο κόμμα που έχει υιοθετήσει την αριστερή «woke» ατζέντα και αποκόπτεται από την ίδια την εκλογική της βάση.
Αρκεί οι πολίτες να βρουν άλλους δεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς να ψηφίσουν στην έτσι και αλλιώς «χαλαρή» διαδικασία των ευρωεκλογών.
Ο Ιούνιος δεν αργεί, ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου.